Beauty report

Koliko akne traju?

Nepravilnosti na licu i tijelu ruše samopouzdanje. Nije čudo da je onda jedno od najčešće postavljanih pitanja dermatolozima koliko akne traju.

Bubuljice, akne, prištići… Možemo ih nazvati kakvim god imenom želimo i priznajmo da smo ih svi u jednom periodu života imali. U današnje doba društvenih mreža, još više je izražen utjecaj akne na pojedince. Mladi dijele slike i sadržaj iz svog života, stvaraju krugove prijatelja na društvenim mrežama, žele biti viđeni u danom trenutku i zbog toga traže način kako da što prije ‘poprave’ ten na fotografijama.

Nepravilnosti na licu i tijelu ruše samopouzdanje. Nije čudo da je onda jedno od najčešće postavljanih pitanja dermatolozima koliko akne traju. Pacijenti očajnički žele saznati kad će akne nestati. Najčešće se javljaju kod tinejdžera i adolescenata. Akne nisu prisutne samo kod mladih. Preko trećine odraslih žena pati od tog stanja dugoročno uz pojavu mitesera tijekom ciklusa. Ponekad se javljaju čak i kod beba.

„Uradi sam“ lijekovi, čudni trikovi i „čudotvorni lijekovi“ često pogoršavaju stvari i nisu zamjena pravom dermatološkom pripravku. Zdrav razum i ciljani tretmani potpomognuti dobro informiranim izborom njege za kožu uvijek će nadmašiti sve što možete pronaći u kuhinjskim ormarićima.

#pokazise

Estetica.hr i hrvatski dermatolozi, tijekom siječnja i veljače 2022. organiziraju nacionalnu akciju #pokazise (Pokaži se) u koju se uključila i francuska farmaceutska tvrtka Pierre Fabre koja je od prvoga dana svoga postojanja posvećena dermatologiji, njezi kože i kose te pronalasku rješenja za različita dermatološka stanja i bolesti.

Iz laboratorija Pierre Fabre predložit ćemo vam proizvode iz linija Avene Cleanance i Ducray Keracnyl te vas savjetovoti da svakako potražite pomoć dermatologa, bez eksperimenata iz kućne radinosti.

Tijekom kampanje #pokazise  u razdoblju od 15.1. do 15.2. ove godine oba dermokozmetička branda Eau Thermale Avène i Ducray poklanjaju svim kupcima 20% popusta na Keracnyl te Cleanance proizvode namijenjene koži sklonoj nastanku akni. Više na Cleanance proizvodi ili Ducray proizvodi.

Eau Thermale Avène Cleanance

Cleanance dermokozmetički proizvodi za higijenu i njegu masne kože sklone nastanku akni koji smanjuju lučenje masnoće, umiruju iritaciju ili ublažavaju negativne učinke anti-akne terapije na koži. Proizvodi iz ove linije će postati vaša osnovna dnevna njega za smanjenje nastanka novih nepravilnosti, regulaciju prekomjernog lučenje sebuma i smanjenje sjaja.

Izdvajamo bestseller kad su akne u pitanju – Eau Thermale Avène Cleanance Comedomed koncentrat protiv nepravilnosti lagane fluidne teksture bez masnog završetka koji se brzo upija te dugotrajno poboljšava kvalitetu vaše kože. Riječ je o formuli s visokom koncentracijom djelatnih tvari, ComedoclastinTM-a koja regulira prekomjerno lučenje sebuma te Avène termalne izvorske vode koja osigurava umirujući i antiiritacijski učinak. Može se primjenjivati samostalno ili u kombinaciji s lokalnom terapijom za akne (izuzimajući oralni izotretionin), a pogodan za odrasle i adolescente.

Ducray Keracnyl

Keracnyl linija nudi rješenje kod svih problema masne kože sklone nepravilnostima. Specifičnost  linije leži u patentiranoj inovaciji, Myrtacine®,100% prirodnom djelatnom sastojku, izoliranom iz lista biljke mirta.

Na kožu, prethodno očišćenu Keracnyl pjenušavim gelom, nanesite Keracnyl PP + jednom do dva puta dnevno na kožu. Formulacija ove kreme je rizik od alergijskih reakcija sveo na najmanju moguću mjeru. Keracnyl PP+ djeluje na glavne uzročnike nastanka upalnih prištića. Patentirana kombinacija Myrtacina®, Celastrola i vitamina PP – umiruje kožu, smanjuje pojavu prištića i nepravilnosti te smanjuje suhoću i ljuštenje kože uzrokovanu anti-akne terapijom. Kombinacijom monalurina i matirajućih čestica rižinog škroba, smanjuje lučenje sebuma i matira kožu. Hidrantno hranjivi sastojci – hidriraju i hrane kožu te koži vraćaju osjećaj ugode. Također je i dobra podloga za make-up uz 82,5 % sastojaka prirodnog podrijetla.

Ne propustite

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Beauty report

Iako boravak na suncu ima svoje prednosti, dugotrajna izloženost može imati negativne posljedice na kožu, posebice na licu.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version