Hrvatska

Kosor i Šuker predlažu zadržavanje rasta plaća od šest posto

Premijeru Ivi Sanaderu i užem kabinetu Vlade predloženo je da se u idućoj godini poštuje sporazum po kojem će plaće u državnim i javnim službama rasti za 6 posto, a to znači i da deficit proračuna neće moći biti nula posto već se predviđa da će iznositi između 1,3 do 1,7 posto BDP-a, istaknuli su danas potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar financija Ivan Šuker.

Premijeru Ivi Sanaderu i užem kabinetu Vlade predloženo je da se u idućoj godini poštuje sporazum po kojem će plaće u državnim i javnim službama rasti za 6 posto, a to znači i da deficit proračuna neće moći biti nula posto već se predviđa da će iznositi između 1,3 do 1,7 posto BDP-a, istaknuli su danas potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar financija Ivan Šuker.<br /> <br />
Predložili smo premijeru i užem kabinetu da se poštuje sporazum o plaćama u idućoj godini i rastu mase plaća za 6 posto. To u ovom trenutku još nije konačna odluka, Vlada o tome još nije zauzela stav, kazala je Kosor na konferenciji za novinare u Banskim dvorima.

Objasnila je da će na sutrašnjoj sjednici Ekonomsko vijeće biti izviješteno o tijeku razgovora sa sindikatima o Vladinu prijedlogu zamrzavanja plaća, o tomu da sindikati nisu prihvatili ni jedan Vladin prijedlog.

Ekonomskom vijeću sutra će biti predočen i prijedlog proračuna, a nakon toga bi se proračun trebao naći i na Vladinoj sjednici. Sutra bi tu priču trebali zatvoriti, kazala je Kosor.

Za povećanje mase plaća za 6 posto u 2009. bit će potrebno dodatnih 1,4 milijarde kuna, što znači da ćemo morati ići na deficit, kazao je ministar Šuker.

"Deficit konsolidirane države u idućoj godini bit će iznad jedan posto. Vidjet ćemo točno koliko, deficit neće biti veći od 1,7 posto, kretat će se u granicama 1,3 do 1,7 posto (BDP-a)", izjavio je Šuker.

(Hina)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Dobar posao

Nogometašice Sjedinjenih Američkih Država ponovno su prvakinje svijeta!

Drama Queen

Sljedeće godine bit ću savršena

Brinimo jedna o drugoj

ADHD nije nepoznanica mnogim slavnim osobama.

Putovanja

Izbjegnite zamke prekomjernog trošenja novaca na putovanjima.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version