Obitelj

Krafne za Paunovac

Akciju za pomoć djeci podržali su gradonačelnik Milan Bandić, rukometaš Vlado Šola, trener Ćiro Blažević…
Akciju za pomoć djeci podržali su gradonačelnik Milan Bandić, rukometaš Vlado Šola, trener Ćiro Blažević...<br />
"Je recesija i kriza, ali bute kupili nekaj", govorio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić pozivajući danas građane i prolaznike da se priključe dobrotvornoj akciji za djecu s posebnim potrebama u Centru Paunovac. Novac je prikupljan prodajom krofni, a sam gradonačelnik kupio je veći broj i počastio njima sve prisutne snimateljske i novinarske ekipe.

Akciju je pokrenuo Lions klub „Grič“ koji već 13. godinu zaredom prodavanjem krafni sudjeluje u nekom od dobrotvornih projekata. Ove godine je to izgradnja infrastrukture Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s posebnim potrebama Paunovac.

Akciju Lions kluba podržali Šola i Blažević

Kupnjom su se među ostalima iskazali i bivši rukometni reprezentativac Vlado Šola i trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, a gradonačelnik ih je u šali „upozorio“ da će svoje krafne morati kupiti.

– Cilj je ukupno prikupiti 60.000 kuna, a polovicu već imamo, sakupili smo na Božićnom domjenku. Nadamo se da ćemo i ostatak,- rekla je dr. Dubravka Došen,  ovogodišnja predsjednica Lions kluba „Grič“.

Riječ je o prvom isključivo ženskom klubu u Hrvatskoj koji od svog osnutka 1996. godine sudjeluje u brojnim dobrotvornim akcijama. Klub doniranjem novca, hrane ili odjeće pomaže staračkim domovima, mladim umjetnicima koji nemaju dovoljno novca za školovanje, a i drugima kojima je pomoć neophodna.

Pomoć najugroženijima

Podružnica Centra u Paunovcu pruža pomoć djeci osnovnoškolske dobi organiziranjem rehabilitacije, slobodnog vremena te likovnim, glazbenim i drugim oblicima terapije. Trenutno se u Centru nalazi 65 štićenika iz cijele Hrvatske, a novac im je potreban za uređenje sanitarnog čvora i opreme poput televizora ili sprava za vježbanje

– U Lions klubu „Grič“ uvijek su imali razumijevanja i sluha za naše potrebe pa surađujemo već 13 godina. Svi nam pomažu koliko mogu i moram priznati da je društvo osjetljivo za ovakve humanitarne stvari. Posebno je lijepo vidjeti djecu kako se poslije vesele malim stvarima i kako su sretna zbog darova,- rekao je magistar Ante Živković, predstavnik podružnice Centra u Paunovcu.

U akciju se mogu uključiti svi građani. Pomoć Centru u Paunovcu uplaćuje se na žiro račun Hrvatske poštanske banke broj 2390001-1100013531. Važna je dobra namjera, a iznos je najbolje odrediti prema vlastitim mogućnostima.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Zanimljivosti

Prema široko prihvaćenoj definiciji, medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih poruka u različitim oblicima.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version