Kultura

Krajem siječnja natječaj za hrvatsku knjigu godine

Do kraja siječnja bit će objavljen natječaj za nagradu za hrvatsku knjigu godine, koja iznosi deset tisuća eura, a dodijelit će se autoru najboljeg djela na hrvatskom jeziku objavljenog tijekom prošle godine, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatske poštanske banke (HPB), inicijatora nagrade.
Do kraja siječnja bit će objavljen natječaj za nagradu za hrvatsku knjigu godine, koja iznosi deset tisuća eura, a dodijelit će se autoru najboljeg djela na hrvatskom jeziku objavljenog tijekom prošle godine, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatske poštanske banke (HPB), inicijatora nagrade.<br />
Riječ je o našem trećem projektu u kulturi, a dosad su nagrađivana najbolja likovna ostvarenja te najbolji mladi glazbenici, podsjetio je predsjednik žirija Franjo Sinković iz HPB-a.

Rekao je da kriteriji koje je žiri odredio za novu nagradu, među kojima je istaknuo "izvrsnost i autorsku osobnost", isključuju mogućnost velikih grešaka kod odabira.

Neki od uvjeta su da je autor hrvatski državljanin, da je knjiga napisana na hrvatskom jeziku i da je riječ o prvom izdanju, a svaki izdavač može predložiti po dva svoja izdanja.

Uz Sinkovića, u žiriju su Igor Zidić, Goran Ogurlić, Dražen Ilinčić, Gojko Bežovan, Zvonimir Jakobović i Žarko Dadić.

Žiriranje će se održati u nekoliko krugova, a proglašenje pobjednika i dodjela nagrade održat će se krajem ožujka na Hrvatskoj radioteleviziji, koja je uz "Večernji list" i Maticu hrvatsku, partner u tom projektu.

Osim novčanog dijela dobitnik će dobiti i skulpturu "Viktorijine kockice" akademske kiparice Tanje Perišić.

(Hina)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version