Savjeti i preporuke

Krajnje je vrijeme za spring skincare

Proljeće je inače za kožu sjajna prilika da vidite što imate u svom kozmetičkom ormariću, što biste trebali prestati koristiti ili možda uvesti u skincare rutinu.

Kao što početak proljeća zahtijeva čišćenje ormara i spremanje zimskih jakni, tako se početkom novog godišnjeg doba mijenja i rutina njege kože lica. Proljeće je inače za kožu sjajna prilika da vidite što imate u svom kozmetičkom ormariću, što biste trebali prestati koristiti ili možda uvesti u skincare rutinu. No, krenimo redom.

Čista koža = zdrava koža

Budući da ste preko zime vjerojatno koristili teške kreme zbog suhoće kože ili radili agresivnije tretmane, u proljeće je ključno čišćenje kože. Zapravo, svaka rutina njege kože neovisno o godišnjem dobu bi trebala uključivati čistače za lice. Ovisno o vašoj koži i volji za njegom, možete koristiti dvostruko čišćenje, samo micelarnu, pjenu i/ili ulje te na kraju tonik.

Prije svega, najbolje bi bilo otići na dubinsko čišćenje lica u kozmetički salon. Inače biste trebali barem dva do tri puta godišnje odlaziti na čišćenje lica (mehaničko, hydra facial, medicinsko…) kako bi vam koža bila zdrava. To je i sjajna prilika da uz pomoć beauty stručnjaka ispitati svoj trenutni tip kože. Naime, kao što znate i sami, on se mijenja tijekom mjeseci, ali i kako starite, stoga je dobro barem jednom godišnje provjeriti stanje vaše kože. Ako vam je koža npr. osjetljiva, trebat ćete nježniji pristup i sastojke. Možda imate više pigmentacijskih mrlja pa trebate uvesti vitamin C u rutinu.

Lagani proizvodi tijekom toplih mjeseci

Proljeće obično znači laganije formulacije na koži lica. Umjesto bogate kreme, odaberite laganu ili fluid, ovisno o vašem tipu kože. Također je nanosite u laganim slojevima. U rutinu možete uvrstiti i hidratantni serum s hijaluronskom kiselinom za boost kože, a SPF sada morate obavezno nanositi svaki dan. Ako vam je koža dehidrirana, možete koristiti i maglicu za lice koja dodatno osvježava kožu, a koristi se kao prvi korak u rutini, nakon čišćenja.

Kao dodatna njega odlični su pilinzi i maske dva puta tjedno. Tijekom proljeća i ljeta najčešće se koriste maske za hidrataciju lica, ali ako imate mrlje ili bore kojih se želite riješiti prije ljeta, odaberite onda maske za rješavanje te problematike. I za kraj, nemojte zaboraviti na make up čišćenje. Svakako operite (ili kupite nove) kistove i spužvice za nanošenje šminke te bacite svu šminku koja više nema valjani rok trajanja.

Ne propustite

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version