Moj dom

Kreativne police za knjige

Ideje za stalaže koje daju novi sjaj vašem kutku za čitanje. 
Efektan način da ukrasite interijer svoga doma bez radikalnih promjena su inovativne i zanimljive police za knjige. Dovoljna je tek jedna takva stalaža da poboljša izgled vašeg životnog prostora i da istovremeno služi svrsi. 

Za svačiji ukus ponešto te prilagodljivo različitim prostorima i mjestima gdje bi ih mogli držati, izabrali smo 10 najinteresantnijih koje uistinu plijene pozornost svojom originalnošću. 



Ljubitelji skejtanja zasigurno posjeduju pokoji istrošeni skateboard koji nezaposleno skuplja prašinu, a može im poslužiti da si izrade sličnu policu.



The Cave (špilja) naziv je za policu jednostavnih linija koja u sebi ima integriran prostor za sjedenje obložen spužvom i ugrađeno svjetlo u gornjem djelu te šupljine, što ju čini idealnom za čitanje i ujedno štedi prostor van same police. 



Dizajner Sean Yoo svoju ideju iskazao je kroz uzorak nepravilnih kvazi heksagona koji podsjećaju na pčelinje saće. Ovakav komad namještaja može se koristiti i za vanjsko uređenje jer je napravljen od čvrstog i laganog materijala od kojeg se rade motociklističke kacige te ga je moguće kasnije reciklirati. 



Dizajner Giuseppe Viganò složio je zanmljivu stalažu koja je funkcionalna i zanimljiva jer koliko god da podsjeća oblikom na klasične držače za knjige, toliko i jednostavnom igrom linija i njihovom zakrivljenošću stvara elegantnu skulpturu. 



Polica koja se ugrađuje na zid uz pomoć vijaka jako privlači pažnju načinom na koji je postavljena jer stvara dojam raspadanja



Za razbijanje monotonije u stanu kao stvoren je ovaj držač za knjige u obliku mreže. Oblik mu se mjenja ovisno o količini knjiga koje su pospremljene u njega. 



Oblik stabla, tj. grana u njegovoj krošnji čini policu razigranom i oživljava prostor u kojem se nalazi. 



I ne samo najmanji koji slobodno vrijeme provode igrajući video igrice, već i pravi ljubitelji retro igara i legendarnog Super Maria, sigurno će poželjeti jedan kutak u svom domu ukrasiti prepoznatljivim detaljima iz te nezaboravne Nintendove igrice. 



Nešto u potpuno drugačijem stilu će pak oduševiti klasičare. Knjige složite na policu koja je napravljena od stolića te izgleda kao da je integrirana u zid. 



Ako ste pristaša industrijskog dizajna ovakva polica sastavljena od cijevi je kao stvorena za vas. Odlična ideja koju je moguće realizirati u vlastitom aranžmanu uz tek malo truda slaganja cijevi i njihovih pričvršćivanja na zid. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

She Book Club

Glave prepune neukroćenih uvojaka i nekonvencionalnih ideja, lady Imogen Loveless u društvu slovi kao pomalo čudna, ali bezopasna.

Moj dom

Ako vam je prva asocijacija na bambus crno vino i kola, a stariji ste od 22., vrijeme je za promjene!

Duh i tijelo

Bill Gates, Jack Ma i Elon Musk samo su neki od biznismena koji primjenjuju 'pravilo pet sati'.

Moj dom

Želite li dašak ovog godišnjeg doba unijeti u svoj prostor, u nastavku vam donosimo nekoliko ideja koje od vas ne traže financijske eskapade.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version