Fashion report

Kreme i vježbe za uklanjanje bora

Aroma Vaillance linija iz Nuxe-a djeluje na izražajne bore i kožu čini glađom.
Kažu da su oči ogledalo duše. U njima se ocrtavaju sve naše radosti, ljubavi, strahovi i čežnje. No njihova ekspresivnost često utječe i na njihovu ljepotu.

Već u kasnim dvadesetima, prve bore smijalice javljaju se upravo oko očiju. Nježna koža područja oko očiju i usana, gubitak kolagena s godinama, izloženost suncu, gravitacija te mimika lica glavni su razlozi nastanka dubokih bora na tom području.

Aroma Vaillance linija iz Nuxe-a za popunjavanje dubokih bora, namijenjena ženama i muškarcima od 45-te do 55-te godine života, učinkovito djeluje na izražene bore i opuštenost kože, te ju čini mekšom i glađom.

Ekstrakt hrastove kore te mikrosfere hijaluronske kiseline zatežu i zaglađuju bore, sjemenke kopra, hibiskusa te ekstrakt nevena povećavaju sintezu kolagena i kvalitetu elastina. Ekstrakt kakaa djeluje antioksidativno, dok ulje muškatne ruže povećava penetraciju aktivnih sastojaka.

Korektivni pigmenti i biserne čestice koje reflektiraju svjetlost, ispravljaju nepravilnosti na licu i daju mu zdravi sjaj. Instant lifting efekt – već 2 sata nakon primjene duboke bore su smanjene, a koža je revitalizirana. Redovitom upotrebom koža postaje čvršća, zaglađenija i vidljivo mlađa. Cijena proizvoda je 239,39 kn.

Vježbe za lice

Novi trend u borbi protiv bora svakako je i joga lica. Sastoji se od niza vježbi koje vam neće izbrisati bore ili ukloniti podbradak, ali će redovito vježbanje svega 10-ak minuta dnevno vašu kožu svakako učiniti čvršćom i svježijom. Neke od najpoznatijih vježbi joge lica su:

1. Sretno lice

Kažiprstima dotaknite točke tik iznad unutarnjeg ruba obrva i blago prođite prstima prema sljepoočicama. Odmah vratite prste i ponovite šezdesetak puta u minuti. Za bolje raspoloženje i koncentraciju.

2. Fontana mladosti

Masiranjem vrha tjemena opustit ćete mišiće glave koji su prvi na udaru stresa. Opušteno tjeme korijenu kose dovodi više krvi, limfe, kisika i nutrijenata što pomaže i kosi. Točku koju trebate masirati naći ćete na spoju okomitih linija koje kreću od vrhova ušiju. Dvije minute kružite blago pritisnutim vrhom kažiprsta u krugu od centimetar ili dva.



3. Lav

Polako i smireno udahnite i stegnite svaki mišić na tijelu. Polako i smireno izdahnite i opustite te mišiće, isplazite jezik, raširite oči i otvorite dlanove. Ponovite ovo tri puta. Prilikom zadnjeg ponavljanja izdišite 30 do 60 sekundi i jako isplazite jezik. Ovo je odličan način poticanja cirkulacije na licu, kao i odličan način za opuštanje napetosti u vilici

4. Grimase

Pokušajte napraviti desetak grimasa – široko se osmjehnite, glumite začuđenost, razljutite se, uplašite.  Popis je neiscrpan. Uspjeli ste stimulirati mišiće ako nakon vježbe osjetite da je lice življe i prokrvljenije.

5. Inverzije

Jednostavno podignite noge uza zid, a kut odaberite sami. Nakon nekoliko trenutaka osjetit ćete da se lice i vrat griju od nove krvi. Ostanete li pet minuta, pomoći ćete nožnim venama u borbi protiv gravitacije. Vježba se desetak minuta dnevno tako da se posvetite određenom dijelu lica ili možete vježbati jedan sat tjedno.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Budi fit

Ne postoji pojava toliko benigna i česta, a opet toliko omražena kod pripadnica ženskog roda kao što je celulit.

Brinimo jedna o drugoj

Postoje namirnice koje bi trebali svakodnevno imati na meniju želimo li imati zdrave oči i odličan vid.

Moj dom

Znate li da ljekoviti napitak ublažava akne?

Duh i tijelo

3 savjeta za ekspresno putovanje u zemlju snova.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version