Gastronomija

Krpice sa zeljem za sve koji vole jesti zdravije

Krpice sa zeljem jednostavno je jelo koje su spremale naše bake, a i njihove bake.

Krpice sa zeljem jednostavno je jelo koje su spremale naše bake, a i njihove bake. Jednostavno je da jednostavnije ne može biti, jako brzo je gotovo, a ukusno je i prilično zasitno i od svega nekoliko ne pretjerano skupih sastojaka, imate fini obrok. Ovaj tradicionalno austrijski obrok kojeg Hrvati obožavaju odlučili smo malo doraditi i pripremiti ga u verziji u kojoj mogu uživati i vegani.

U klasične krpice sa zeljem često se dodaje šećer, ali ako se luk i kupus dovoljno dugo pirjaju da se karameliziraju, on je nepotreban, a uz malo kvalitetniju i zdraviju tjesteninu dobit ćete obrok koji je vrlo hranjiv za vaš organizam.

Potrebni sastojci:

Priprema:

Luk narežite na polumjesece, a kupus tanko narežite ili naribajte. U većoj tavi na srednje jakoj vatri ugrijte ulje, dodajte luk i sol pa smanjite vatru, promiješajte te uz povremeno miješanje pirjajte 10 minuta. Dodajte kupus te uz povremeno miješanje pirjajte još 20-30 minuta, dok se kupus ne karamelizira, postane sladak i izgledom podsjeća na karamelizirani luk. Popaprite prema ukusu. Tjesteninu skuhajte pa kad je gotova pomiješajte s kupusom.

Brojni tradicionalni recepti mogu se napraviti na zdraviji način ako im se samo malo promjene sastojci.

Autor: Tara Lukičić za Tvornicu zdrave hrane

Ne propustite

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version