Trendovi

Lana Sutra – vuna, boje i ljubav

Benettonov projekt s mladim kubanskim umjetnikom Erik Ravelom.
Nakon vrlo zapaženog uspjeha iste instalacije na ovogodišnjem Biennalu u Veneciji, Benetton je 6. rujna, u svoja tri show-rooma u Istanbulu, Munchenu i Milanu, postavio proslavljenu izložbu kubansku umjetnica Erik Ravela, nazvanu Lana Sutra, koja se sastoji od 15 instalacija načinjenih od raznobojne vune, a koje slave ljubav i žudnju, ali u kontekstu zajedništva i dijeljenja.




Lana Sutra je rezultat umjetnikovog poimanja Kama Sutre (kama – užitak, sutra – nit koja spoja). Svaka od 15 instalacija sastoji se od dvije gipsane skulpture koje predstavljaju muško i žensko tijelo prekriveno nitima vune u različitim bojama, izabrane iz aktualne jesensko-zimske Benettonove kolekcije koja se već nalazi u trgovinama.




Točka spajanja dva tijela i mjesto gdje se boje susreću, simboliziraju način na koji ljubav poništava različitost i veže ljudskost u jednu cjelinu.




Emocije koje pružaju boje, zajedno s ugodom koju pruža vuna, nalaze se u toplom zagrljaju, i to su osjećaji koji spajaju ljudsku vrstu, a izraženi su kroz ova umjetnička djela koja na savršeni način prezentiraju filozofiju ovog modnog brenda.




"Pokazali smo projekt koji spaja tradicionalne i nove vrijednosti Benetton grupe, a to su autentičnost i posebnost naše mode, ljubav prema umjetnosti i kontinuirano uključivanje prirode i ljudskosti u naš posao i brend. Sve te vrijednosti metaforički su spojene nitima vune u žarkim bojama, a to su dva ključna elementa DNA koda Benettona", rekao je Alessandro Benetton.

" alt="">

Ovaj umjetnički projekt također se sastoji i od za tu priliku posebno kreiranog soundtracka – glazbene teme Soundtrack For Lovers koju je skladao Francesco Novara, a koja se može downloudati putem interneta.





Počevši s ovom izložbom, i sljedeće specijalno izdanje Colors magazina, koje će imati naziv Colors Love, također nastavlja sa zadanom tematikom, uz posvetu razlikama koje je moguće premostiti u ime ljubavi.

" alt="">

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Seks

Priuštite svojem muškarcu najveći orgazam u životu

Darivanje

Junakinja Madeleine Grant rođena je Londončanka, studentica na pariškoj Sorboni, istodobno naivna djevojka i majka hrabrost.

Drama Queen

Jednom davno bila sam romantična. Jednom davno možda sam i vjerovala u ono „da kraja života“.

Suncokreti na oblacima

Često se kraj odnosi na rastanke, odvajanja, razvode, prestanke prijateljstva. Međutim, ne mora kraj nečeg doslovno značiti baš kraj – kraj.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version