Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Liane Moriarty: Sve što je Alice zaboravila

Sve što je Alice zaboravila ostavljala je pitanja koja su se ponavljala kroz cijelu priču – koliko smo zadovoljni životom koji trenutno vodimo?

Alice Mary Love, protagonistica ovog romana, žena je koja je nakon kobnog pada u teretani doživjela amneziju i izgubila deset godina života. Godina je 2008., a posljednje godine koje se može sjetiti datira iz 1998. Da pitate Alice, rekla bi vam da ima dvadeset i devet godina, da je sretno udana, zaljubljena i trudna sa svojim prvim djetetom.

No, Alice zapravo ima trideset i devet, usred bolnog je razvoda, ima troje djece i bori za njihovo skrbništvo te je u hladnim odnosima sa sestrom Elizabeth  s kojom se, iz nekog razloga, neobjašnjivo udaljila.

Sada mora shvatiti zašto sestra jedva razgovara s njom i kako je ona sama postala jedna od onih premršavih mama u preskupoj odjeći. Kako je u samo deset godina toliko toga pošlo po zlu?

Zašto ne prepoznaje samu sebe – i, još gore, zašto joj se nova Alice ni najmanje ne sviđa? Može li sve vratiti na staro?

Alice se mora prisjetiti svega što je zaboravila, ponovno izgraditi sliku cijelog desetljeća i saznati može li baš sve biti kao prije.

Sve što je Alice zaboravila ostavljala je pitanja koja su se ponavljala kroz cijelu priču – koliko smo zadovoljni životom koji trenutno vodimo? Je li to onaj život koji smo sanjali ili nas je put odveo u potpuno drugom smjeru? Volimo li sebe odnosno osobu u koju smo se pretvorili?

Liane Moriarty australska je spisateljica koja je našoj publici poznata po uspješnicama Suprugova tajnaPosljednja obljetnica, Male laži (po kojoj je snimljena istoimena nagrađivana serija), Malo je nedostajalo Devet potpunih neznanaca. Živi u Sydneyju sa suprugom, sinom i kćeri.


Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #shehr
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite prijateljima… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 14siječnja točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Dobitnica Rinka Grujicic

Ne propustite

She Book Club

Glave prepune neukroćenih uvojaka i nekonvencionalnih ideja, lady Imogen Loveless u društvu slovi kao pomalo čudna, ali bezopasna.

Duh i tijelo

Bill Gates, Jack Ma i Elon Musk samo su neki od biznismena koji primjenjuju 'pravilo pet sati'.

She Book Club

"Mjesečev kamen" osvojio je najprestižnije islandske književne nagrade i preveden je na 19 jezika.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.