Kultura

Libar u zagrebačkoj Tvornici

Originalne skladbe i obrade svjetskih i domaćih hitova u formi tradicionalnih klapi.
Grupa Libar koja je do sada četiri puta rasprodala zagrebački klub Sax, ove jeseni priprema najveći zagrebački koncert do sada – u subotu, 17. studenog nastupit će u Tvornici Kulture. Tim će nastupom promovirati svoj prvi autorski album Libar, a publici će izvesti i najbolje rock obrade s njihovog repertoara (Depeche Mode, REM, Adele, RHCP). Kombinirajući vlastite skladbe i obrade okupili su već pravu vojsku obožavatelja ne pristajući na kompromise niti u produkciji niti u kvaliteti izvedbe. Libar zato ne ostavlja mjesta sumnji da su jedna od najoriginalnijih glazbenih pojava na sceni.

U potpunosti svoja, s posebnim smislom za estetiku, punokrvna dalmatinska grupa Libar od svojih početaka 2007.godine, postavila je nove glazbene standardne na hrvatskoj sceni te visoko digla ljestvicu progresivnog glazbenog izričaja.

Obradama svjetskih i domaćih hitova u formi tradicionalnih klapi, dobro poznatim pjesmama udahnuli su potpuno novi život i pokazali da kvalitetna glazba može imati najrazličitije interpretacije.



Sa svojom prvom autorskom pjesmom, hit singlom Dite, Libar je nastupio na Večerima Dalmatinske Šansone 2010. u Šibeniku gdje su odmah osvojili čak tri nagrade: za najboljeg debitanta, najbolji tekst i treću nagradu publike. Nakon odličnih reakcija publike i struke, uslijedio je i novi singl Glasnije.

Za tu pjesmu je objavljen i pomalo ekscentrični video spot kojim su najavili novi album te koji je izazvao oduševljenje obožavatelja na Youtubeu: "Ovako nešto se ne viđa često, ideja, sinkronizacija muzike i slike savršena, svaka čast", "Tim Burtonovski, dakle genijalno", "Mračne filmove inače ne volim i ne gledam, ali me je ovaj spot zakucao za fotelju! Najprije muzika, a onda i cijeli video".

" alt="">

S novim albumom odbacili su prefiks klape i žanrovski se kvalificirali među pop-rock bendove, a kompletni autorski album odmah je izazvao buru među publikom. Riječ je o vrlo slojevitom izdanju i teško ga je žanrovski definirati jer je svaki od desetorice članova benda u njega utkao dio sebe, a surađivali su i s nizom kreativaca hrvatske underground i estradne scene.



Izlazak albuma je popraćen novim singlom, pjesmom Kapi, himnički optimističnom, harmonijski bogatom i energetski nabijenom pjesmom zaraznog refrena, a spot će ovih dana biti premijerno prikazan na domaćim i regionalnim TV postajama.

"Ulaznice za koncert Libra bit će u prodaji od sljedećeg tjedna po cijeni koja će svakome omogućiti da bude dio te večeri", poručili su organizatori. Više informacija bit će poznato uskoro.

" alt="">

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Putovanja

Hrvatska nudi fantastična odredišta za one koji traže zimski odmor, a iz popisa najpopularnijih destinacija među domaćim i inozemnim putnicima možemo vidjeti da njezina...

Zanimljivosti

Smješten uz Jarunsko jezero, Chic Bar&More zrači toplinom i ugodom i neizbježno privlači prolaznike na Jarunu.

Zanimljivosti

Od 29. studenoga do 7. siječnja, najpoznatija i najljepša šetnica okružena visokim, gordim platanama, ugostit će ugostitelje i male obrtnike, koji će tom prelijepom...

Zanimljivosti

U suradnji sa SelectBox poklon paketima letjeli smo iznad metropole. Novi partner osim Zagreba pruža letove diljem Lijepe naše, tako da požuri i pokloni...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version