Gastronomija

Lisnate košarice punjene voćem

Točno onakvi recepti kakvi se rade (u zadnji čas) za razne zabave, proslave ili samo brze i ukusne obroke su redom i brzi i jednostavni recepti.

Točno onakvi recepti kakvi se rade (u zadnji čas) za razne zabave, proslave ili samo brze i ukusne obroke su redom i brzi i jednostavni recepti. Kombinacije okusa u receptima s lisnatim tijestom su neograničene.

Namirnice

  • 1 paket razvaljanog lisnatog tijesta
  • 200 ml mlijeka
  • 50 grama kristalnog šećera
  • 1 jušna žlica gustina
  • 2 cijela jaja
  • po želji ekstrakt vanilije, ruma i dr. aroma
  • po želji voća i mente
  • po želji džema

Upute

Lisnate košarice
  1. Odmotajte ili razvaljajte lisnato tijesto. Neka tijesto ne bude deblje od 2 mm.

  2. Nožem izrežite tijesto na jednake kvadrate ili kocke veličine do 5 cm na najdužoj strani.

    Broj kvadrata mora biti djeljiv s 4.

    Svaki četvrti kvadrat preskočite i ostavite ga netaknutog, a preostale komade lisnatog tijesta izdubite okruglim kalupom.

  3. Komade lisnatog koji nisu izdubljeni koristimo kao temelj. Premažite ga s razmućenim jajetom i na njega stavite izdubljeni komad lisnatog. Njega također premažite jajetom, a zatim poklopite s još jednim komadom izdubljenog lisnatog. Ovaj korak ponovite još jednom. Na kraju bi trebala biti baza od cijelog komada lisnatog tijesta i 3 sloja izdubljenih na njemu. Ponovite korake i s preostalim lisnatim tijestom.

  4. Lisnate košarice prebacite na papir za pečenje koji ste postavili na limu za pečenje i stavite ih peći 10-15 minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.

Slastičarska krema

  1. U manjem loncu pomiješajte mlijeko, šećer, željene arome i gustin.

  2. Kada mlijeko krene kipjeti maknite lonac sa štednjaka i pričekajte minutu da se temperatura mlijeka spusti ispod točke vrenja i točke na kojoj bi se jaja mogla skuhati u kontaktu s mlijekom. Sada postepeno i uz stalno brzo miješanje u mlijeko dodajte razmućeno jaje.

  3. Vratite kremu na štednjak na nižu temperaturu i nastavite miješati sve dok krema ne postane gusta.

  4. Kremu odložite sa strane da se malo ohladi prije punjenja košarica.

  5. Košarice po želji napunite s malo džema, zatim još tekućom kremom i ostavite kratko da krema očvrsne.

    Košarice poslužite s voće i posipane šećerom u prahu. U slast!

    Izvor Darkova web kuharica

Ne propustite

Gastronomija

Recept za lagano pecivo slatkastog okusa, pahuljasto lisnate strukture.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version