Beauty report

Ljetne maske za lice

Domaći pripravci koji će poboljšati prirodan izgled vaše kože.
Vrući i sunčani dani izležavanja na plaži ujedno su i prilika da pokažete svoju prirodnu ljepotu. Nitko ovih mjeseci ne preporučuje tešku šminku, a i onu laganiju stručnjaci savjetuju samo za posebne prilike. Ljeto, ipak, često zna uzeti svoj danak na vašem licu koje pod slojevima krema za sunčanje, vlage i znoja postaje masno te sklono prištićima i iritacijama.

Kako bi spriječili da stanje vašeg lica dođe do ove faze, savjetujemo vam da kožu redovito obnavljate maskama za lice. I to onima koje ćete sami pripremiti i koji će biti prirodni i učinkoviti.

1. Maska za osvježavanje lica

Jeste li znali da sir obiluje vitaminom B koji pomaže održavati zdravlje kože? Pomiješajte malo svježeg izribanog sira sa dvije žlice meda i isto toliko limunovog soka dok ne dobijete gustu jednoličnu mješavinu. Stavite smjesu na lice i ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite masku hladnom vodom i nakon toga osvježite kožu tako da u mineralnu vodu dodate par kapljica limunovog soka. Umočite čisti rubac u smjesu i obrišite lice.



2. Peeling kože lica i vrata


Dobro stucite dva žumanjka i dodajte žlicu maslinovog ulja i isto toliko kiselog vrhnja. U sve to umiješajte dvije do tri žlice zobene kaše koja ima djelovanje peelinga. Nanesite masku na lice i vrat. Ostavite da djeluje dvadesetak minuta i isperite mlakom vodom.

3. Maska od breskve za kožno tkivo

Breskve će vam pomoći da obnovite lice, budući da su vješti čuvari tkiva kože. Odaberite zrele i mekane breskve, a ukoliko ih ne možete pronaći, prije upotrebe skuhajte tvrde. Isjeckajte ih na komadiće i izgnječite, a potom ih dobro promiješajte s bjelanjkom iz jaja. Ostavite da djeluje i isperite mlakom vodom.



4. Pore dišu nakon maske od manga


Ova vrsta voća učinkovita je u otvaranju začepljenih pora na koži, a ljeti je dostupnija nego inače. Ukoliko ga izmiješate s medom, smirit će nadraženu kožu. Postupak je sličan kao i svi prethodni: pomiješajte mango i med dok ne dobijete jednoličnu smjesu, namažite lice i ostavite da djeluje. Nakon ispiranja koža će ostati mekana što je rezultat djelovanja enzima i minerala koje sadrži mango.

5. Maska od krumpira za zaštitu
 

Ova povrtna biljka sadrži minerale, vitamine  i antioksidanse koji poboljšavaju tonus kože i imaju antibakterijska svojstva. Skuhajte krumpir i zgnječite ga u kašu. Dodajte 4 – 5 kapi ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Promiješajte i dodajte žlicu mlijeka. U mješavinu nasipajte malo brašna dok ne dobijete smjesu kao tijesto. Stavite masku na lice i neka djeluje 15 – 20 minuta. Potom isperite u vodi.



Maske pripremajte u večernjim satima i pripazite da ste prije nanošenja isprali svu šminku i kreme kojima ste se mazali tijekom dana. Nakon ispiranja maski, obrišite nježno lice čistim ručnikom. Vaša će koža tako biti očišćena, nahranjena i hidratizirana pa će lakše podnositi sve negativne utjecaje ljeta.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version