Fashion report

Ljeto u znaku printa

Divlji kaladeiskop apstraktnih formi i boja još uvijek je u modi.
Najnoviji ljetni izgled traži odvažnost. Grafizmi, psihodelični uzorci i cvjetne apstrakcije intenzivnih boja unijele su svježinu u dizajnerske kolekcije. Čini se kako je predstavljanje najnovijih modnih oblika i materijala eksperiment postavljen samo s jednim ciljem – postići što maštovitiji izgled.

Apstrakcije i cvijeće

Mnogobrojne kombinacije boja i uzoraka najsuvremenijim se tehnologijama tiskaju na finim tkaninama neobičnih tekstura. Osjeća se duh prošlosti i "touch vintagea". Ornamentika i šarenilo uzoraka ističe raskošnost boja kroz retro prizvuke – neovisno o tome je li riječ o grafizmima ili motivima stiliziranog cvijeća.

Svojim izgledom ljetna odjeća priziva duh sedamdesetih godina i hipi uzorke – nježni miks ispremiješanih arabeski, vitica i sićušnog cvijeća. Egzotični uzorak s krzna divljih životinja i dalje je neodoljivo oružje zavođenja, ali ne nedostaje trava, tropskog voća, lišća i karipskog cvijeća. Nova geometrija, pak, odražava snažni i dinamičan “arhitektonski” modni izričaj.

Eksplozija odvažnog kolorita

Dani kada su dizajneri "minimalisti" koristili dvadeset nijansi bijeloga sada su definitivno za nama. Vlada prava eksplozija intenzivnih ljetnih boja – odvažna pink, citrus žuta, lila, limeta zelena, purpurna i azurno plava. Novi kolorit odiše luksuznošću, a čini se da njime dizajneri poručuju kako je boja jedan od načina izražavanja vlastite osobnosti.

Print je posve zavladao odjećom za plažu, seksi ljetnim haljinama i topovima, a žestok kolorit i retro uzorci nisu zaobišli ni modne detalje – cipele, torbice i šešire.

Vrijeme je miješanja na paleti boja za svakodnevno maštovito kreiranje.

Pucci – pogled u modnu prošlost

Vrijeme u kojemu su boje, sjedinjene kroz osebujne uzorke, snažno utjecale na generacije mladih ljudi, bile su naročito šezdesete i sedamdesete godine, i povezivane su s radikalnim stavovima i alternativnim načinima života.

Bogata, sofisticirana žena, tih je godina odijevala psihodelične kreacije markiza Emilia Puccia, koji je u svom kovitlavom koloritnom dizajnu sjedinio artizam i energiju, objedinivši ih u nemogućem – slobodnoj formi geometrije.



Dizajner koji je i sam pripadao jet-setu, a svojim je kreacijama jednostavne forme i složenog grafizma postao poznat po modnom stilu prikladnom ljetovanju na Kapriju i palubama jahti, nosi velik dio zasluga za oslobađanje ženskog tijela. Sa stilom koji se neznatno mijenjao svih ovih godina i modnom markom koja nadilazi trendove i okvire vremena, i danas je često modno citiran od strane poznatih dizajnera današnjice.

“Pucci je više od mode. Pucci je stil života.”
Christian Lacroix

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Darivanje

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Trendovi

Crocs Classic Clog je najpoznatiji model koji i dalje dominira Crocs scenom, ali ove godine možete ga vidjeti u prekrasnom geometrijskom izgledu.

Zanimljivosti

HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog rođendana i postojanja na hrvatskom tržištu!

Fashion report

Od svog osnutka 2012. godine, Anita Pokrivač Design brend stekao je reputaciju kroz svoj prepoznatljiv stil i estetiku koja slavi ženstvenost, romantičnost i lakoću...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version