Moj dom

Maštovito i lijepo: Ukrasite dom za Uskrs!

Ako vam ove godine budžet ne dopušta realizaciju svih vaših ideja za uređenje kućanstva i stola oko kojeg će se okupiti cijela obitelj, ne brinite.

Kako Uskrs ne bismo dočekali potpuno nespremni, donosimo vam nekoliko ideja kako od ‘ničega’ napraviti kreativne i lijepe ukrase za vaš dom.

Uoči svakog blagdana, kao i za Uskrs, veliku važnost pridajemo dekoraciji doma. Prilika je to da pokažemo svu svoju kreativnost, od bojanja jaja do izrade ukrasa za blagdanski stol.

" alt="">

Slavljenjem Uskrsa, hvalimo i dolazak proljeća, zato naš dom ukrašavamo cvijećem i veselim bojama. Ako vam ove godine budžet ne dopušta realizaciju svih vaših ideja za uređenje kućanstva i stola oko kojeg će se okupiti cijela obitelj, ne brinite. Ipak postoji način da sami, od predmeta koji se mogu naći u skoro svakom kućanstvu, napravite efektne i originalne uskršnje ukrase.

Mrkve u vazi

Osim što su dobre za naš vid, mrkve su se savršeno snašle i u ulozi dekoracije.

U običnu staklenu vazu ili veću staklenku stavite nekoliko mrkvi podjednake veličine. Vazu napunite vodom i u nju dodajte vaše omiljeno cvijeće. Ovu otkačenu kombinaciju svi će primijetiti, a odlično će nastavljati ‘priču’ ako blagdanski stol upotpunite s nekoliko dekorativnih zečića.

" alt="">

Uskršnje košarice od papira

Obična smeđa papirnata vrećica u nekoliko koraka može postati uskršnja košarica koja će krasiti sredinu vašeg blagdanskog stola.

Vrećicu škarama odrežite na pola, a zatim od polovice koja nema dno odrežite traku koja će ‘glumiti’ ručku. Traku zalijepite s unutarnje strane polovice koju ćete koristiti kao posudicu tako da tvori ručku. Košaricu možete napuniti bombonima u obliku jaja, pisanicama ili cvijećem. Možete ih napraviti i u manjim izdanjima, smjestiti ih na tanjure te ih pokloniti članovima obitelji kada budu odlazili s ručka.

" alt="">

Zečići od salveta

Prestanite se mučiti s pitanjem što je bilo prije – kokoš ili jaje, jer je odgovor – zec. Samo se šalimo! Vaše pisanice zamaskirajte u zeca uz pomoć obične salvete i uveselite najmlađe.

Jednobojnu salvetu zarolajte i zavežite je ukrasnom trakicom oko jajeta. Vaša pisanica u trenu će dobiti uši i postati zec. Ako vaša kreativnost želi ići još dalje, na jajetu nacrtajte oči, njušku i brkove kako bi vaš zeko dobio i ‘lice’.

" alt="">

Svijeća u bombonima

Svijeća na središtu stola odaje dojam svečanosti i topline. Poigrajte se njome i raznobojnim bombonima u obliku jaja.

U veću teglu ili staklenu vazu prvo stavite svijeću pa usipajte bombone. Staklenku možete staviti i na povišeni stalak za tortu što će mu dati otmjeni štih.

" alt="">

Ukrasna grana ili cvijeće u pisanicama

Pisanice nije samo mjesto u nekoj košari na sredini stola. Umjesto takve klasične dekoracije, isprobajte nešto novo.

" alt="">

Veću teglu ili staklenu vazu napunite pisanicama raznih boja. Između njih posložite peteljke cvjetova ili granu koju ste ubrali ili našli u obližnjem parku. Granu možete obojiti bijelim ili nekim drugim sprejem po želji ili je ostaviti u prirodnom izdanju. Na nju možete objesiti plastične pisanice i razne uskršnje životinjice.

Get Embed Code " alt="">

Nadamo se da smo vam ovim savjetima barem potakli kreativnost i dali ideje za možda neke slične ili druge načine uskršnje dekoracije u vašem domu.

Ne propustite

Moj dom

Naši stari jaja su najčešće bojili u crveno pomoću korijena cikle, ljuske luka ili crvenog radiča.

Zanimljivosti

Biljke nikako ne mogu štetiti, posebno one koje donose sreću, a znamo kako će ljepše izgledati svaki prostor koji ih ima.

Moj dom

Ove male teglice za cvijeće bit će poput malih prijatelja za vaše biljke.

Brinimo jedna o drugoj

Postoje namirnice koje bi trebali svakodnevno imati na meniju želimo li imati zdrave oči i odličan vid.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version