Događanja

Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

15. veljače svake se godine svugdje u svijetu, pa i u Hrvatskoj, obilježava Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti.

15. veljače svake se godine svugdje u svijetu, pa i u Hrvatskoj, obilježava Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti. Već dugi niz godina udruga Krijesnica poduzima različite aktivnosti za senzibilizaciju javnosti za probleme oboljele djece i njihovih obitelji.

Udruga Krijesnica se više od 15 godina bavi pružanjem pomoći djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Želja nam je pomoći kako bi se sva roditeljska snaga mogla usmjeriti na pružanje podrške bolesnom djetetu i kako bi se izbjegle dodatne poteškoće vezane uz liječenje, često psihičke, ali i materijalne prirode.

Svake se godine u Hrvatskoj pojavi više od 180 novih slučajeva oboljenja od malignih bolesti kod djece ili, drugačije rečeno, svaki drugi dan u Hrvatskoj od neke maligne bolesti oboli jedno dijete. Od troje djece, dvoje će biti uspješno izliječeno.

Ove godine Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti obilježit će se ranije – 13. veljače javnom akcijom na Trgu Petra Preradovića (Cvjetnom trgu) od 10˙00 do 14˙00 sati u organizaciji udruge Krijesnica. Cilj akcije je senzibiliziranje javnosti na problematiku liječenja maligne bolesti u dječjoj dobi i skretanje pozornosti na glavne predrasude koje se nameću, a to su da je maligna bolest zarazna, neizlječiva te da su postupci roditelja uzrokovali malignu bolest djeteta. Iako ni jedna od ovih tvrdnji nije točna, djeca i roditelji s njim se svakodnevno susreću.

Ovim putem pozivamo sve koji žele poslati poruke nade i podrške djeci i mladima koji se liječe da se pridruže volonterima, roditeljima i djeci liječenoj od malignih bolesti, 13.2., na Trgu Petra Preradovića od 10˙00 do 14˙00 sati.

Dođite i podržite djecu i obitelji suočene s malignim bolestima!

Ne propustite

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Zanimljivosti

Prema široko prihvaćenoj definiciji, medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih poruka u različitim oblicima.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version