Moj dom

Mozaici za 21. stoljeće

Oživljavanje stoljećima stare umjetnosti kroz moderne motive.
Mozaik je umjetnička forma koja svoje korijene vuče još iz doba stare Antike, a tvrtka Sicis odlučila ju je prilagoditi modernom čovjeku te ukrasiti životni prostor pravih ljubitelja umjetnosti koji su dovoljno hrabri da svoj prostor urede jednostavno – drugačije.

Tvrtka Sicis iz talijanskog grada Ravenne poznatog upravo po mozaicima iz 5. i 6. stoljeća oživljava stoljećima staru umjetnost mozaika te u 21. stoljeću te ljubiteljima estetike pruža mogućnost dočaravanja i ocrtavanja elemenata i osoba koji nas okružuju. Smatraju kako površine postoje kako bi se pretvorile u lijepu umjetničku formu, a pomoću mozaika dozivaju neka prošla vremena koja se uklapaju, kroz moderan oblik i dizajn, i u najmodernije rezidencijalne i poslovne prostore.



Umjetnike u Sicisu, a na koncu i sve predmete proizašle iz ove kreativne talijanske tvornice karakteriziraju kreativnost koja pripada sferi estetskog i stilskog senzibiliteta, ali i odličnog poznavanja materijala i želje za eksperimentiranjem te tehnologija i znanje koji postaju osnova za stvaranje izuzetnih i neponovljivih proizvoda.

Pogodna za bilo koji prostor u vašem domu jer dodaje intimni osjećaj u kupaonici ili spavaćoj sobi, zbirka Sicis mozaika divan je primjer kombinacija stakla i pločica. U ponudi su brojni stilovi: orijentalni, antički, mediteranski, neglamurozni, pop-art, pin-up, kult, cvjetni i mnogi drugi.

Kao rezultat nastale su kolekcije "Murano Smalto", "Glass3", "Iridium", "Metallismo", "Waterglass", "Neoglass", "Basic", "Glimmer", "Mirror", "Bathtub", "Flower Power", "Colibri" i posljednje "Pin Up", "Hedonism", "Magic Rug" i "Bisanzio".

"Kao tvrtka koja svojim kupcima pruža atraktivna i zanimljiva rješenja, Stipić Interart na hrvatsko tržište dovodi Sicis proizvode od keramike, metala, stakla i ostalih prirodnih materijala koji će učiniti vaš dom pravim malim unikatnim carstvom. Mozaik za kupaonice koji prikazuje kadu u obliku visoke potpetice, motiv lutke te portreti poznatih osoba načinjeni iz fotografija već su osvojili svijet, a u Stipić Interartu po prvi puta možete napraviti mozaik upravo po svojoj želji: od fotografija iz vašeg obiteljskog albuma", izjavila je Paulina Deković, direktorica prodaje Stipić Interarta.

Mozaici s Marilyn Monroe već su pronašli mjesto u domovima brojnih sakupljača, ljubitelja pop-art umjetnosti te obožavatelja same glumice, a prilika da i sami zablistaju poput pravih zvijezda na zidovima vlastitog doma od nedavno se pruža i Hrvatima. Mozaik portreti od vlastitih fotografija dolaze u četiri standardne veličine pri čemu možete birati između monokromatskog ili crno-bijelog portreta te portreta raznih boja pozadine. Pločice mozaika oštro ocrtavaju sofisticiranost crno-bijelih fotografija, ali pritom postižu sjajni i svjetlucavi efekt.

Mozaik time postaje slikarsko platno pružajući mogućnost da na njega aplicirate baš sve što poželite- od svoje najdraže glumice do vaših najbližih pa tako možete naručiti mozaik Marylin Monroe dimenzija 206 x 233 cm po cijeni od 23.500 kn, dok je cijena za izradu mozaika po vlastitim fotografijama ovisna o obradi te je na upit.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Dobar posao

Maja Bachler, sociologinja i slikarica, umjetničkoj sceni poznata od ranije svojim zadnjim likovnim ciklusom „La Folie“.

Moj dom

Dom bi trebao biti naše utočište, a stvaranje ugodnog ambijenta u životnom prostoru nije veliki izdatak.

Kultura

Apstraktno slikarstvo koje Ivona Šimunović predstavlja povezano je s osobnim iskustvom i osobnom poviješću, koje je kroz apstraktno slikarstvo vlastito iskustvo učinila metaforom ženskog...

Moj dom

Ogledalo u dnevnoj sobi je jedinstven predmet. Obavlja mnogo funkcija, idealan je za uređenje sobe i apsolutno je neutralan.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version