Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Muffini s borovnicama

Najukusniji su dok su još topli, uz čaj ili šalicu mlijeka.

Muffin ili cupcakes je naziv za vrstu kolačića nastalu u Sjedinjenim Američkim Državama. Najčešće se jedu za doručak, a najčešće budu obogaćeni sastojcima poput čokolade ili orašastih plodova poput badema, oraha, lješnjaka ili voća.

Blueberry muffins jedna je od najpoznatijih vrsta. Najukusniji su dok su još topli, uz čaj ili šalicu mlijeka.

Sastojci:

  • 200 g svježih borovnica
  • 120 g otopljenog i ohlađenog maslaca
  • 120 g šećera
  • 250 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica naribane korice limuna
  • 300 g jogurta
  • šećer u prahu za posipavanje

Postupak :

Pećnicu zagrijte na 180 C.

Pomiješajte zasebno suhe od “vlažnih” sastojaka. Brašno, šećer, prašak za pecivo i koricu limuna izmješajte pa u sredini napravite jamicu. Otopljen maslac izmiksajte kratko s jajem i malo soli, dodajte jogurt. Smjesu izlijte u pripremljenu jamicu suhih sastojaka i sve zajedno sasvim kratko izmješajte. Pokoja grudica nastala mješanjem neće smetati.

Borovnice operite , posušite papirnatim ubrusom i lagano nabrašnite. Udubine u limu za muffine obložite papirnatim kalupima, pa ih napunite smjesom uz pomoć žlice. U svaki muffin (smjesu) utisnite po nekoliko nabrašnjenih borovnica. Pecite cca 25 minuta (čačkalicom provjerite pečenost, čista čačkalica znak je dovoljno pečenih muffina).

Gotove muffine izvadite iz pećnice i ostavite 5 minuta u limu, a zatim ih izvadite iz lima i prohladite na rešetki za kolače. Po želji, poslužite ih tople ili hladne. Pospite ih šećerom u prahu.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.