Muškarci sve više vole moćne partnerice

Moć je postala najveći afrodizijak za moderne muškarce, prema novom istraživanju. Odavno je prošlo vrijeme kada je idealna žena bila odlična domaćica, sada muškarci većinom misle da je idealna partnerica moćna, snažna i seksi direktorica.

Znanstvenici smatraju da ovo nije samo rezultat zamijene uloga spolova već i krajnji ishod teške ekonomije pa i muškarci sve više traže onog koji doprinosi. Djevojka koja je jaka, nezavisna i profesionalna će se više dopasti modernom muškarcu. javno.hr

Najbolja opcija – financijska nezavisnost

Sada 18% muškaraca traži partnericu koja je zabavna, 14% onu koja drži do sebe a 9% najviše cijeni spontanost. Dalje, 35% muškaraca voli "loše" djevojke poput Angeline Jolie, Megan Fox ili velške pjevačice Charlotte Church.

Stručnjak za veze, Joe Barnett, kaže: "Financijska situacija je sada teže nego ikada i muškarci koji su se plašili uspješnih i moćnih žena su dosta sazreli. Sada im one odgovaraju i ona koja je financijski nezavisna je najbolja opcija. Također, mediji stvaraju sliku da su moćne i nezavisne žene izuzetno seksi."

Kada je reč o potencijalnom partneru za žene, ni one više ne vjeruju u bajke o vitezu u sjajnom oklopu. Više ne smatraju da su kavaliri i ponašanje po bontonu odavno zaboravljena očekivanja, i ovakvi muškarci su skloni patroniziranju tek jedne od deset žena. Za 45% žena ni moderan neženja nije baš idealna prilika. Jedna od 6 žena će prije izabrati irskog glumca, romantičnog buntovnika, Colina Farrella ili srcelomca Gerarda Butlera.

Kao i muškarci, žene su i dalje privučene ambicijom – 60% žena i dalje smatra da su dosta privlačniji muškarci na dobrim pozicijama. Ženama je potrebna zanimacija, nešto što će im skrenuti misli od svakodnevnih poslova, kuće, dvorišta, djece… Loši momci su izazov, a to važi i za muškarce, i njima su privlačnije djevojke koje su izazov. Što je igra teža, veći je interes. Loši momci su seksipilniji od kavalira zato što imaju nastup i vjerovanje da se mogu samo poigrati i nestati. Sa njima nikada ne znate lažu li ili ne, ali to može uvijek iznova biti zanimljivo.

Povratak na srednjovjekovni mentalitet

Uskoro će se pojaviti i novi nastavak igre Sims – The Sims Medieval. Direktor marketinga te igre, Stuart Lang, kaže: "Zanimljivo je vidjeti kakve su promjene među muškarcima kojima se sada sve više sviđaju snažne žene i one na vodećim položajima, dominantne, loše devojke." To samo ukazuje na evoluciju položaja žena u društvu i na uspjeh u razvoju moći. Ovo nas vraća na srednjovekovni mentalitet kada su se ženama najviše sviđali muškarci koje bismo danas zvali bitangama.10 najpoznatijih romantičnih buntovnika:

1. Colin Farrell
2. Gerard Butler
3. Robbie Williams
4. Jude Law
5. Jonathan Rhys Meyers
6. Jose Mourinho
7. Russell Brand
8. Christian Bale
9. Danny Dyer
10. Simon Cowell10 napoznatijih "loših" djevojaka:

1. Angelina Jolie
2. Megan Fox
3. Charlotte Church
4. Sienna Miller
5. Lily Allen
6. Christina Aguilera
7. Lindsey Lohan
8. Britney Spears
9. Paris Hilton
10. Nicole Richie

Javno.hr