Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Na trećoj dodjeli Top.HR Music Awardsa slavili Gibonni, Petar Grašo, Albina, Matija Cvek, Silente, Tonči Huljić & Madre Badessa i Dalmatino

U zagrebačkom klubu Mint club & more sinoć je održana treća dodjela nagrada Top.HR Music Awards koju organiziraju Hrvatska diskografska udruga i RTL, a na kojoj su nagrađeni najuspješniji glazbenici u protekloj godini.

U zagrebačkom klubu Mint club & more sinoć je održana treća dodjela nagrada Top.HR Music Awards koju organiziraju Hrvatska diskografska udruga i RTL, a na kojoj su nagrađeni najuspješniji glazbenici u protekloj godini. Nagrade su se dodijelile u 11 kategorija prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

Top.HR Music Awards statuom Steklarne Rogaška sinoć su ‘okrunjeni’ sljedeći izvođači:

U kategoriji pjesma godine slavio je Gibonni s pjesmom „Kiša (Z’naab)“, muški izvođač godine je Matija Cvek, ženski izvođač, ali i ujedno nove lice godine je Albina, grupa godine je Silente, najprodavaniji domaći album (reizdanje) je „Haustor“ istoimenog benda, dok je najprodavaniji novi domaći album „Inamorana“ Tončija Huljića & Madre Badessa. Streaming singl godine je „Refužo“ grupe Dalmatino, streaming izvođač godine je Petar Grašo, a u kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma nagradu je odnio „Senjutsu“ benda Iron Maiden, dok je inozemni izvođač godine Dua Lipa.

Matija Cvek

Dobitnica najvećeg diskografskog priznanja – Multiplatinum Award Hrvatske diskografske udruge za jedinstveni glazbeno-umjetnički doprinos i 30 godina diskografskih dostignuća je Vanna koja nije skrivala ponos i zadovoljstvo priznanjem.

Ana Radišić

Treća dodjela nagrada Top.HR Music Awards, kroz koju je publiku vodila autorica projekta, Ana Radišić, bila je i u znaku žena koje su obilježile hrvatsku diskografiju, a cijelu proteklu godinu Hrvatska diskografska udruga posvetila je upravo damama koje su kroz protekle godine i desetljeća dale svoj doprinos glazbi kroz stihove, glas, interpretacije ili rad udruge. Tim povodom, osim dobitnika nagrade na pozornici su svoje najveće hitove izvele Tereza Kesovija, Meritas, Vanna, Alka Vuica, Emilija Kokić i Mia Dimšić, a hitovi Vjekoslave Huljić izvedeni su u instrumentalnoj verziji. U večeri koja slavi glazbu i najuspješnija imena glazbene industrije, publika i umjetnici su se kroz najveće hitove Parnog Valjka prisjetili neponovljivog Akija Rahimovskog koji nas je napustio prije mjesec i pol.

Tonči i Vjekoslava Huljić

Top.HR Music Awards glazbena je nagrada koja je kroz tri godine postala eminentno glazbeno priznanje na domaćoj sceni, a najatraktivnije nastupe izvođača s treće dodjele gledatelji RTL-a mogu pogledati u subotu, 12. ožujka, na RTL 2 u emisiji Top.HR.

Foto: Bojan Zibar i Mario Poje

Ne propustite

Kultura

Kad idemo van, svi u Vinkuran! Jer su tamo, zna se, i ove godine najbolji ljetni koncerti. Jubilarni 5. Rocks & Stars u kamenolomu...

Zanimljivosti

Nakon Graše, Prljavaca i Silentea, vrijeme je za spektakularnu završnicu ovogodišnjeg izdanja Rocks&Stars festivala uz - Kosheen!

Zanimljivosti

Postoji univerzalnost koja se događa kada pjesma pogodi žicu u ljudskom srcu i duši.

Zanimljivosti

Petar Grašo, Prljavci, Silente, Liveplay band i legendarna Kosheen nastupaju na Rocks & Stars Festivalu u Vinkuranskom Cave Romane. 

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.