Gastronomija

Na Trgu bana Jelačića počeo ZeGeVege festival

Heather Mills kuhanjem daje podršku Prijateljima životinja.
Uz desetu obljetnicu rada udruga Prijatelji životinja u petak i subotu, 14. i 15. listopada na Trgu bana Jelačića, organizira ZeGeVege festival održivog življenja. Ono što ZeGeVege čini jedinstvenim jest što svi proizvodi koji se izlažu i promoviraju ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla, i nisu testirani na životinjama, ne ugrožavaju okoliš i dobrobit ljudi.

Podršku ZeGeVege festivalu iskazat će Heather Mills, poznata UN-ova ambasadorica dobre volje, dugogodišnja aktivistica za prava životinja i veganka. Posjetiteljima će se obratiti u petak u 16 sati. Gosti će tada biti i Luka Nižetić, Fani Stipković, Lea Dekleva, Dalibor Petko i Petra Nižetić. U subotu, posebna gošća bit će Renata Sopek, zaštitno lice aktualne kampanje Udruge – Zeleni ponedjeljak. Mrkvić, maskota ZeGeVege festivala, dijelit će brošure i pozivati građane na konzumaciju voća i povrća. Posjetitelji će također moći voziti Smoothie Cycle, bicikl s aparatom za sjeckanje voća ili povrća, i tako napraviti svoj smoothie.



Restoran ZeGeVege festivala promotivno će nuditi jela poput ražnjića, herburgera, gulaša i jela od samoniklog bilja poznatog "Šumskog kuhara" Antona Rudana. Posjetitelji restorana sudjeluju u nagradnoj igri i mogu osvojiti više od stotinu vrijednih nagrada izlagača ZeGeVege festivala, poput noćenja u pansionu s V-oznakom, zdravih veganskih proizvoda, kozmetike koja nije testirana na životinjama, masažera, začinskog bilja, eko loptica za pranje rublja itd.

Uz stalni plesni i glazbeni program na pozornici, bit će postavljen dječji kutić, koji će ukrašavati biorazgradivi baloni. Na raspolaganju će biti radionice, besplatno šminkanje, friziranje i masaže proizvodima koji nisu testirani na životinjama. Moći će se kušati brojne degustacije raznih biljnih prehrambenih proizvoda, poput hot dogova i eko povrća, vidjeti ekološke inovacije te iskoristiti prednosti prigodnih prodaja i popusta.



ZeGeVege festival nudi i video kutak, gdje će se moći pogledati novi film "Povezati se" o održivom načinu života. Postavljeno reciklažno dvorište podsjetit će građane na važnost razvrstavanja otpada, a moći će potpisati i peticiju za zabranu plastičnih vrećica. Sve štandove osvjetljavat će štedne žarulje, dok će restoran biti osvijetljen led žaruljama. Bit će predstavljeni električni automobil iz inicijative E-mobilnost uz prijave za probnu vožnju, dva električna bicikla i mnoge druge zanimljivosti.

Program i više informacija o ZeGeVege festivalu dostupni su na www.zegevege.com i www.prijatelji-zivotinja.hr.

Potporu ZeGeVege festivalu dao je ured predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, a odvija se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te će ga na prvi dan održavanja u 12 sati posjetiti gradonačelnik Milan Bandić.

Online-Zagreb

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Savjeti stručnjaka

Kompulzivno prejedanje je težak, potencijalno životno ugrožavajući, ali i izlječiv poremećaj prehrane.

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Budi fit

Ubrzajte metabolizam i uklonite nadutost...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version