Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Namaz od svježe tune

Ukusno riblje predjelo.

Fini namaz radi se od svježe tune, a ne tunjevine iz konzerve. Svakodnevnu brzinsku možete napraviti od tunjevine iz staklenke ili konzerve, ako nemate druge pri ruci.

Ako radite sa svježom tunom, marinirajte ju pola sata u sojinom umaku, a onda popecite u tavi. Ako nemate bobica odnosno plodova kapara, uzmite samo cvjetove (bez stabljike).

Sastojci:
  • 250 g tune
  • slanih inćuna po želji (može i samo jedan, ja obično stavim 5. Kasnije pripaziti sa soljenjem)
  • 1 žlica kapara (cvjetovi) i oko 5 plodova kapara (kao na slici)
  • kiseli ili slani krastavac, veći ili nekoliko malih
  • sok i korica jednog limuna (iz organskog uzgoja)
  • majoneze po potrebi
  • senf 1 žličica
  • pola do 1 žličice suhog estragona ili 2 grančice sitno rezanog svježeg peršina
  • 1 ljubičasti luk (može i crveni ali ljubičasti ima blaži okus)
  • crveni papar (bobice), zgnječiti u mužaru
  • crni papar
  • sol
  • po želji: soja umak te umjesto peršina dodati sitno narezane stabljike celera



Priprema:

Tunu i inćune dobro usitniti vilicom. Dodati kapare, sitno narezani kiseli krastavac, koricu i sok limuna, senf i naribani luk te crveni i crni papar. Po želji dodati i soja umak. Dobro promiješati i ostaviti oko sat vremena u hladnjaku da se okusi stope. Tada dodati ostatak, peršin ili estragon te majonezu po želji i potrebi. Mi volimo gušći namaz u koojem do izražaja dolazi okus ribe, a ne majoneze.

Poslužiti kao predjelo kao na slici, ugrabljeno žlicom za sladoled, na nekoliko listova radiča ili salate ili pak u košaricama od lisnatog tijesta.

Marina kuharica

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Tartar od tune kulinarski je klasik koji može poslužiti kao predjelo ili fini zalogaj uz čašu vina.

Gastronomija

Ovi ukusni muffini sadrže antistresne sastojke banane, orahe, cjelovite žitarice niskoga GI-a, bogate biljnim vlaknima, a kako ne sadrže mlijeko nego sok od jabuke,...

Gastronomija

Guacamole je jedno od najpoznatijih meksičkih jela i vjerujem da mu se u Meksiku izrada razlikuje od obitelji do obitelji. 

Gastronomija

Ukusi su različiti, ali mnogi će se složiti da se ništa ne može usporediti s kremastom teksturom i neodoljivim okusom bakinih domaćih štrukli sa...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.