Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Kako se uspješno ispričati

Zeznuli ste stvar i sad iskreno “oprosti” nije dovoljno

Zeznuli ste stvar i sad iskreno “oprosti” nije dovoljno. Ako nije riječ o prevelikoj pogreški i postoji mogućnost za ispriku, pokušajte ovako…

Dajte mu vremena

Iako imate jaku potrebu da o svemu odmah razgovarate i objasnite svoje ponašanje, često je pametnije partneru dati vremena da se ohladi i smiri. Nekad to traje pola sata, nekad par dana. Vaš je zadatak pričekati na trenutak kada će on progovoriti i željeti razgovarati. Nekim ljudima u takvim situacijama odgovara šetnja ili piće s prijateljima, jer će ih to opustiti i na taj način će se problem izgledati manji. Isprika neka bude spremna, a vi ne brinite što je vani s prijateljima – to ne znači da ne razmišlja o oprostu.

Ne prepirite se

Sigurni ste da vaša isprika zavređuje oprost i pri tom ustrajete, no baš vam to neće donijeti oprost. Isprika s naglašavanjem svog stajališta nije dobra taktika ispričavanja. Također je loša taktika spominjanje nekog partnerovog glupog postupka kojeg ste oprostili, jer miče pozornost s trenutnog problema. Ne produžujte neugodan odnos prepiranjem. Ponekad je ipak najbolje ušutjeti.

Izaberite pozitivne riječi

Tijekom isprike izaberite riječi uz koje će se vaš partner dobro osjećati. Podsjetite ga zašto je bolje da se ne ljuti na vas. Pokušajte na njegove usne nacrtati osmijeh. Ako u trenutku isprike ne možete naći prave riječi, pokušajte s e-mailom ili telefonom.

Priznajte svoju pogrešku

Isprika mora sadržavati svijest o svojoj krivici. Ništa previše ne objašnjavajte i ne tražite izgovore, već jednostavno priznajte i iskreno se ispričajte. Pokušajte sagledati situaciju s gledišta vašeg partnera i prave riječi isprike doći će spontano. Ponekad pomaže i koja suza…. međutim, to niste čuli od nas! Intimatemedicine.com.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Prekid veze definitivno nije jedan od najugodnijih trenutaka u životu.

Život u dvoje

Neke žene ne propuštaju priliku da zadrže muškarca.

Horoskop

Ako vjerujete astrolozima, evo što kažu; koji to horoskopski znakovi najteže opraštaju.

Život u dvoje

Ohrabrujemo, podupiremo, nosimo jedni druge, no najpotrebniji oblik milosrđa jest sposobnost praštanja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.