Gastronomija

Nešto drugačija krumpir salata

Ako se krumpir salata samo malo obogati, može postati odlična salata kao zasebno jelo ili prilog baš svemu što jedete, a ne samo ribi.

Jednostavnost pripreme krumpir salate ovo jelo oduvijek čini idealnim prilogom mnogim jelima. Krumpir salata klasični je prilog uz ribu…barem u našem podneblju. Ako se krumpir salata samo malo obogati, može postati odlična salata kao zasebno jelo ili prilog baš svemu što jedete, a ne samo ribi.

Ukusna kombinacija krumpira i mahuna lako će se uklopiti u svako jelo, ali tajna punoće okusa ove salate nije u samo tim dvjema namirnicama.

Naime, ovoj salati dodat ćete pesto od rikole koji je iznimno zdrav i ukusan.

Kao i većina zelenog lisnatog povrća, rikula obiluje antioksidantima, čisti jetru i potiče žuč te je idealna za proljetnu detoksikaciju. Bogata je klorofilom i sumpornim spojevima koji potpomažu čišćenje organizma na staničnom nivou.

To je dovoljno razloga da ovu vrijednu namirnicu dodate u vaš meni…ovog puta u obliku pesta s kojim ćete preliti ukusnu krumpir salatu.

Potrebni sastojci:

Za salatu:

  • 400 grama krumpira
  • 220 grama mahuna
  • Malo soli

Za pesto:

  • 3 šake rikole
  • 1/4 šalica listića mente
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • Prstohvat himalajske soli
  • 1/4 šalice naribanog grana padano sira

Priprema:

Skuhajte krumpir i mahune pa pustite da se ohlade. Krumpir narežite na ploške kao i za klasičnu krumpir salatu, mahune možete ostaviti cijele i sve pomiješajte sa soli. U multipraktiku pomiješajte sve sastojke za pesto. Kada dobijete kremasti pesto, pomiješajte ga s krumpirom i mahunama. Možete još malo zasoliti i poslužiti.

Pesto je odlična zamjena za masne umake, za kupovne namaze, ali i za preljeve preko salati i žitarica. Nastaju jako brzo i na jednostavan način, uz pomoć multipraktika. Treba samo izabrati dobru kombinaciju namirnica i uživati u okusu.

Tara Lukičić za Tvornicu zdrave hrane.

 

Ne propustite

Gastronomija

U domaćoj kuhinji krumpir je uobičajeni prilog glavnim jelima, najčešće mesu. Pomalo je i podcijenjen, a prati ga i (zao) glas da deblja.

Gastronomija

Hranjiva, jednostavna i brza za pripremu, jela s EKOZONA tjesteninom zadovoljit će i najzahtjevnija nepca.

Gastronomija

Nutritivno bogatstvo cikle dobro je poznato svima.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version