Savjeti i preporuke

Njega ispucalih usana

Ako niste znali, uzroci suhih i ispucalih usana, uz njihovu specifičnu građu i vanjske uvjete zimi, mogu biti manjak vitamina i minerala, alergija na sastojke u balzamima za usne i pastama za zube, lijekovi, iritacija uzrokovana prehrambenim namirnicama…

Ako niste znali, uzroci suhih i ispucalih usana, uz njihovu specifičnu građu i vanjske uvjete zimi, mogu biti manjak vitamina i minerala, alergija na sastojke u balzamima za usne i pastama za zube, lijekovi, iritacija uzrokovana prehrambenim namirnicama…

Nanošenje balzama za usne dobra je preventivna tehnika, posebno kada se radi o masnim balzamima kada provodimo vrijeme na otvorenom i na vjetru.

No, ukloniti suhu kožu i nahraniti usne možete i s nekoliko namirnica koje možete naći u svakome domu.

 

 

Donosimo vam naših top 5 tretmana koje možete napraviti kod kuće!

  1. Maslinovo ulje

Za nježni piling usana dovoljna će vam biti samo četkica za zube. Poslije pranja zubi dobro isperite četkicu i njome trljajte usne. Obrišite ih zatim vlažnim ručnikom i nanesite na njih malo maslinovog ulja.

  1. Kokosovo ulje

I kokosovo ulje pokazalo se kao odličan borac protiv suhe kože. Nanesite ga na četkicu za zube i istrljajte svu suhu kožu s vaših usana. Zatim je uklonite prstima ili vaticom. Na kraju namažite usne kokosovim uljem kako bi ih dodatno nahranili.

  1. Šećer i med

Piling usana možete napraviti i tako da na četkicu nanesete malo meda, a zatim je umočite u šećer. Šećer će napraviti nježan piling vaših usana, a med će ih nahraniti i učiniti mekšima i podatnijima.

  1. Svježi krastavac

Jedno od najboljih prirodnih hidratizirajućih sredstava možda se nalazi baš u vašem hladnjaku. Svježi krastavac namirnica je u koju se kunu oni koji su iskusili prave probleme sa suhom kožom. Odrežite nekoliko šnita ovog osvježavajućeg povrća i stavite ih na vaše usne. Držite tako nekoliko minuta i uživajte u nahranjenim i mekim usnama.

  1. Vrhnje

Punomasno vrhnje poslužit će vam kao svojevrsna maska za isušene usne. Nanesite ga u debelom sloju, ostavite tako desetak minuta, a potom vrhnje uklonite vaticom umočenom u mlaku vodu. Radite ovakav tretman svakodnevno dok vam se usne potpuno ne oporave.

[box style=”0″]

Kako bi vaše usne bile još ljepše, tu je Avonov mark. liquid lip lacquer shine. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #lips

Prijave primamo do 25. studenog, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnica Kristina Biloš

[/box]

Ne propustite

Seks i osjećaji

Seksi žena je samouvjerenija, odlučna te lakše dolazi to postavljenih ciljeva.

Beauty report

Kako postići da su usne putene, mekane i zavodljive – evo nekoliko savjeta.

Savjeti i preporuke

Uz pomoć hijaluronskih filera koji se sastoje od potpunosti prirodne substance, odnosno hijaluronske kiseline, u jednom posjetu uspješno možemo rehidratizirati i osvježiti izgled kože,...

Trendovi

Labello donosi idealno praktično rješenje za njegovane usne koje će privući poglede gdje god se nalazili!

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version