Knjige i glazba

Nola – povratak na velika vrata

O novom albumu, povratku na scenu i životnoj sreći razgovarali smo s bračno-glazbenim parom
Pulska grupa Nola nakon dugogodišnje stanke na glazbenu scenu vratila se u velikom stilu. Oduševili su novim albumom "Iznad oblaka", a s ovogodišnjeg Porina vratili su se ‘’teži’’ za statuu namijenjenu pobjedniku u kategoriji Pjesma godine.

"Ponosni smo i zadovoljni. U Biograd na more otišli smo opušteni, ne očekujući ništa, a vratili smo se s nagradom. Sjajno!", kaže Marijan Jelenić, frontman Nole, ističući da je posebno zadovoljstvo bilo zasvirati s gudačkim orkestrom na pozornici Porina.



Cijeli album u uho ulazi na prvo slušanje zbog iznimno pozitivne energije kojom zrači. Jednom riječju unosi ''duh Nole'' u domove, urede ili automobile.

"Drago mi je da je reakcija publike takva. Radeći na albumu imali smo veliku odgovornost, budući da je naša prva pjesma ''Dio tebe'' ostavila neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi", zbori pjevačica Gabi Galant-Jelenić.



Tekst za naslovnu skladbu albuma nastao je, zanimljivo, doslovno iznad oblaka između Frankfurta i Vilniusa. Glazbu su, pak, ''kemijali'' u svom glazbenom ateljeu. "Snimano je i stvarano u izuzetno opuštenoj atmosferi samo s jednim ciljem – snimiti pjesme koje se prvenstveno nama sviđaju i iza kojih stojimo sto posto", iskrena je Gabi.

Diskografska koncertna pauza za Puljane trajala je otprilike deset godina. ''Običnom'' životu Gabi i Marijan posvetili su se nakon rođenja sina Ota. No, i za to vrijeme bili su blizu medija i glazbe. Ona kao radijska voditeljica, a on kao autor glazbe za kazališne predstave i video produkciju.

"Povratnički se klik dogodio kad smo čuli trio Marco Quarantotto (bubnjevi), Leon Brenko (klavijature) i Davor Bili Milovan (bas gitara). Njihovu glazbenu kemiju spojili smo s našim pjesmama i dobili ovaj vrijedan album", govori Marijan.

Za to vrijeme Gabrijela ''prekopava'' ladice prošlosti prisjetivši se zajedničkog klika s Marijanom, radnim i životnim partnerom. "Prvi put smo se sreli na koncertu Gustafa, zapjevali, zaljubili… Marijan je imao nekoliko gotovih pjesama koje smo snimili, a kad smo u eter pustili "Dio tebe", sve je krenulo", glazbenog starta prisjeća se Gabi.

Bilo je to vrijeme kad nisu morali razmišljati o egzistenciji, dodaje Marijan, pa je sve bilo lakše. Otkad su roditelji sve se promijenilo, no uz pomoć bližnjih i dobre organizacije, želje i obveze mogu se uskladiti.

Obiteljski se najbolje opuštaju na polju lavandina koje su posadili prije pet godina, a kao grad iz snova, koji su i opjevali na početku karijere, ističu Pulu.

"Nije važno gdje i u kojem gradu živiš, važno je s kim ga živiš. Ondje gdje je tvoja srodna duša, tu je grad iz snova", gotovo poetski će pjevačica čiji karizmatični glas osvaja sve.

A upravo to, prepoznatljivi glas, dobre pjesme s kvalitetnim tekstovima, ono je što publici treba. Tako je bilo kad su kretali, tako je i sad. Oni su ostali isti, a iskustvo koje su vremenom prikupili nadahnulo ih je da svoje vedre životne note zapišu u ''kajdanke'' i podijele sa svima.

Sve navedeno provjerite i u svome gradu prvom prilikom. Kad su baš blizu vas, doznajte na službenim stranicama grupe.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Zanimljivosti

Novi singl poznate glumice, pjevačice i favoritkinje showa "Ples sa zvijezdama".

Zanimljivosti

TP Vision predstavlja nove verzije svojih Philips Fidelio premium ANC slušalica za postavljanje preko uha i vrhunske TWS bežične ANC slušalice lansiranjem novog modela...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version