Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Odmor za tijelo, dušu i um čeka vas u salonu tajlandske masaže Arun Thai Massage by Leo

Svaki tretman masažom u Arun Thai Massage by Leo salonu usmjeren je i krojen u skladu s individualnim potrebama, a cjelokupni doživljaj upotpunjuje i sam interijer salona, zbog kojeg ćete nakratko imati osjećaj da ste otputovali na daleki Tajland.

Svakodnevica ispunjena brojnim obvezama, sjedilački način života, privatni problemi, ali i informacije i vijesti koje nam pristižu iz svih krajeva svijeta – sve navedeno često uzima danak našem psihofizičkom zdravlju. Međutim, došli smo do kolektivne spoznaje kako sveopće zdravlje pojedinca, a time i čitave populacije, ipak zauzima prvo mjesto na ljestvici prioriteta. Sve više pozornosti posvećujemo svome tijelu, ali i bistrini, miru i spokoju našeg uma, jer nerijetko se narušeno psihičko zdravlje odražava u obliku fizičkih tegoba. Često dobre prakse preuzimamo s Dalekog istoka, čije civilizacije tisućama godina njeguju holistički pristup zdravlju. Jedna od takvih praksi je i posebna vrsta masaže koja nam dolazi s egzotičnog Tajlanda, a odnedavno sve koristi i dobrobit tajlandske masaže možete osjetiti i doživjeti u Arun Thai Massage by Leo, novootvorenom salonu tajlandske masaže u samom srcu Zagreba.

Arun Thai Massage by Leo – zašto by Leo? Odgovor je vrlo jednostavan. Naime, vlasnik salona, Leonardo Rakuljić, u skladu s izrekom „svugdje je lijepo al’ doma najljepše” odlučio se nakon 20 godina provedenih na Tajlandu vratiti u rodni Zagreb. Znatiželja, istraživanje i proučavanje, kao i osobno iskustvo pozitivnih učinaka tajlandske masaže bili su njegov poticaj da u Zagreb dovede najbolje, stručne maserke s dugogodišnjim iskustvom.

Smješten u strogom središtu Zagreba, Arun Thai Massage by Leo svojevrsna je protuteža i oaza mira usred urbane vreve koju karakteriziraju kaos, užurbanost i velik protok ljudi. Uputite li se u ulicu Frane Petrića 7, na 60 minuta, koliko traje jedan tretman tajlandske masaže, iskusit ćete što vam donosi sklad tijela, uma i duše. Dočekat će vas vrhunske stručnjakinje upravo s Tajlanda, čije će vješte ruke, znanje i iskustvo imati gotovo iscjeliteljski učinak i na tijelo i na um. Objedinivši vjerovanja i tehnike tradicionalne medicine i „folklora“ Indije, Kine i jugoistočne Azije, u svojoj srži tajlandska masaža je manipulacija mekim tkivima tijela, a primjenjuje se rukama, prstima, laktovima, koljenima, podlakticama, stopalima ili raznim pomagalima. Istočnjački pristup usmjeren je na uklanjanje uzroka problema nasuprot liječenju simptoma pa se tako i tajlandska masaža temelji na kombinaciji pokreta, pritisaka i istezanja koje tijelo potiče na postupno otpuštanje duboko potisnute tjelesne napetosti, koja se često skriva u mišićima i zglobovima. Samim time, svim osjetilima, val olakšanja preplavljuje naše osjećaje, unosi red u misaoni proces i oslobađa tjeskobe.

Svaki tretman masažom u Arun Thai Massage by Leo salonu usmjeren je i krojen u skladu s individualnim potrebama, a cjelokupni doživljaj upotpunjuje i sam interijer salona, zbog kojeg ćete nakratko imati osjećaj da ste otputovali na daleki Tajland. Pomno osmišljeni detalji kao i prikazi Buddhe odražavaju filozofiju Dalekog istoka, koji je i sam prepoznao blagodati thai masaže. Prema legendi Jivak Kumar Bhacch bio je tvorac tajlandske masaže te Buddhin liječnik i prijatelj. Interijer je obogaćen pozlaćenom replikom Bodhi stabla, ispod kojeg je Budha doživio prosvijetljenje. Tijekom masaže osjećaju ugode pridonijet će opuštajuća glazba te svijeće i mirisni štapići koji će posebice pobuditi čulo mirisa. Spoj tretmana masaže i umirujuće ozračje stvaraju ugođaj u kojem će se vaše tijelo opustiti, a misli „pročistiti”.

Jedan telefonski poziv dijeli vas od rezervacije termina u Arun Thai Massage by Leo salonu, a više saznajte ovdje.

Foto: Bojan Zibar

Ne propustite

Gastronomija

Ova salata je vrlo aromatična i osvježavajuća, tako da je idealan izbor za tople dane te ide odlično uz roštilj

Budi fit

U slučaju da mislite da će vam ova kolumna dati quick fix, stanite sad čitati jer ovo nije takav đir.

Darivanje

ALATI predstavljaju dinamičnu, na rezultate usmjerenu vježbu, čiji je cilj čitatelju pružiti neposredno olakšanje od dugotrajnih problema te uspostavu kontrole - i nade.

Savjeti stručnjaka

Redovita zdrava stolica prva je predispozicija zdravlja crijeva

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.