Savjeti i preporuke

Olival Professional predstavlja dva nova proizvoda s najstabilnijim derivatom vitamina C

Kako je voće i povrće bogato vitaminom C sastavni dio naše svakodnevne prehrane, isto bi tako i proizvodi s vitaminom C trebali biti sastavni dio beauty rutine.

Koje su vam prve asocijacije kada pomislite na vitamin C? Sigurno imunitet i energija jer riječ je o najpoznatijem borcu za zdravlje našeg organizma, neophodnom za njegovo svakodnevno funkcioniranje u svim uvjetima i u bilo koje doba godine.

Kako je voće i povrće bogato vitaminom C sastavni dio naše svakodnevne prehrane, isto bi tako i proizvodi s vitaminom C trebali biti sastavni dio beauty rutine. Vitamin C djeluje antioksidativno, sprječava prekomjernu proizvodnju melanina, pospješuje sintezu kolagena pa je koža čvršća i elastičnija te daje zdravi sjaj kože kojemu u konačnici većina nas i teži.   

U neprestanom usavršavanju i traganju za najboljom i učinkovitom formulacijom proizvoda s vitaminom C, formulatori domaćeg brenda predstavljaju čak dva nova proizvoda: Olival Professional Vitaminski serum C+ i Vitaminsku emulziju C+ s etiliranom askorbinskom kiselinom koja je jedan od najstabilnijih oblika vitamina C.

Što je etilirana askorbinska kiselina?

Riječje o jednom od najstabilnijih derivata vitamina C uopće. Donosi sve benefite klasične askorbinske kiseline, a ujedno pogoduje i osjetljivijim tipovima kože. Ima značajno povećanu stabilnost, ali i bolju raspoloživost i dugotrajniju učinkovitost. Etilirana askorbinska kiselina pruža protuupalni učinak, djeluje antioksidativno, pomaže umanjiti djelovanje vanjskih čimbenika na kožu teprevenira sintezu melanina u koži čime sprječava nastanak i jačanje vidljivosti hiperpigmentacijskih mrlja što je u posljednje vrijeme postao jedan od najučestalijih kožnih problema protiv kojeg se borimo svim sredstvima.  

Kako djeluju novi proizvodi?

Vitaminski serum C+ nasljednik je omiljenog Vitaminskog seruma C iz iste kolekcije,a osmišljen je i formuliran s inovativnim aktivnim sastojcima i prema najnovijim istraživanjima i trendovima.  Novi Vitaminski serum C+  koncentrirani je serum s 10% etilirane askorbinske kiseline, dobro poznatom feruličnom kiselinom i vitaminom E.  Sadrži i ektoin i hijaluronsku kiselinu koji njeguju i hidriraju kožu te trokserutin koji pomaže u apsorpciji vitamina C i umiruje osjetljivu kožu. Ova snažna formulacija potentnih sastojaka djeluje protiv hiperpigmentacija i mrlja, pruža antioksidativni učinak i vraća sjaj sivoj i umornoj koži.

Serum je lagane je i prozirne teksture koja dubinski vlaži kožu te je pogodan za sve tipove kože, naročito mješovitu do masnu i dehidriranu, kao i za sve one koji vole proizvode na bazi hijaluronske kiseline.  

Vitaminska emulzija C+ je koncentrirana serumska emulzija mliječne teksture. I nju odlikuje 10% etilirane askorbinske kiseline, a od seruma C+ razlikuje ju camu camu ekstrakt i kompleks ceramida koji doprinose hranjivosti i djelovanju protiv bora.

Camu camu je dobro poznat u prehrani, a kada je njega kože u pitanju riječ je o izuzetno djelotvornom sastojku koji pomaže ublažiti učinak stresa, posebice mrlje, bore, sitne linije i općenito umoran, beživotan izgled tena. Ima i snažan učinak na jačanje sinteze kolagena i regeneraciju kože, čime utječe na čvrstoću, elastičnost, tonus i sjaj.Vitaminska emulzija C+ je zbog svojih formulatornih specifičnosti pogodna za normalnu do suhu kožu, a posebice zrelu, kao i za one koji preferiraju laganije, ali kremaste serumske emulzije bez hijaluronske kiseline. 

Kada i kako ih koristiti?

Iako se mogu koristiti ujutro ili uvečer, preporuka je ipak koristiti ih ujutro, prije kreme sa zaštitnim faktorom budući da sam vitamin C, a naročito u kombinaciji s feruličnom kiselinom i vitaminom E, djeluje izuzetno antioksidativno i fotoprotektivno.

Želite li imati lijepu, zdravu kožu? Ako je tako, proizvode s vitaminom C morate imati u svojoj rutini njege kože, a s ova dva proizvoda dobit ćete sigurne i stabilne serume, izuzetne formulacije i sastojaka koji u sinergiji rezultiraju zdravom i sjajnom kožom.

Preporučene MPC:

  •  Vitaminski serum C+ 30 ml = 169,90 HRK
  • Vitaminska emulzija C+ 30 ml =179,90 HRK

Ne propustite

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Zanimljivosti

Dok hladni zimski mjeseci traže "utješne", toplije mirise s drvenim notama, proljeće nas mami s laganijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. 

Beauty report

Iako boravak na suncu ima svoje prednosti, dugotrajna izloženost može imati negativne posljedice na kožu, posebice na licu.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version