Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Opsada i oluja – željno iščekivani nastavak Sjene i kosti i prava književna poslastica za sve ljubitelje fantasyja

Nakladnička kuća Znanje sada s ponosom predstavlja i drugi dio trilogije istoimenog serijala, roman Opsada i oluja (Siege and Storm) autorice Leigh Bardugo.

Nakon što je fantastični roman Sjena i kost na proljeće pokorio top-ljestvice čitanosti, nakladnička kuća Znanje sada s ponosom predstavlja i drugi dio trilogije istoimenog serijala, roman Opsada i oluja (Siege and Storm) autorice Leigh Bardugo. U ovom nastavku radnja prati glavnu junakinju Alinu Starkov koja, progonjena prošlošću, pokušava sakriti svoj identitet Suncozovke i stvoriti novi život u nepoznatoj zemlji. S vremenom postaje jasno kako Alina, unatoč nastojanjima, ipak ne može pobjeći od sebe, svoje prošlosti, niti sudbine.

Ovaj bestseler New York Timesa drugi je nastavak iz trilogije Sjena i kost, prema kojoj je Netflix snimio popularnu istoimenu seriju.

U vrhunskom prijevodu Ire Wache-Biličić, roman Opsada i oluja  dostupan je u knjižarama diljem zemlje i na webshopu znanje.hr po cijeni od 119 kn.

VIŠE O NASLOVU

Progonjena na Istinskome moru, te životima koje je oduzela u Rasjedu, Alina pokušava stvoriti novi život s Malom u nepoznatoj zemlji i sakriti svoj identitet Suncozovke. Ali ona ne može dugo izbjegavati ni vlastitu prošlost, ni sudbinu.

Mračnjak je preživio napad volkri u Sjenovitom Rasjedu i sada posjeduje stravičnu novu moć, kao i opasan plan da zauzme ravkansko prijestolje. Alina se stoga, uz pomoć tajnovitog i zloglasnog gusara, vraća u zemlju koju je napustila, odlučna u nakani da se suprotstavi snagama koje se okupljaju protiv Ravke. No dok njezina moć jača, Alina tone sve dublje u Mračnjakovu igru zabranjene magije i udaljava se od Mala. Naposljetku će morati odabrati između domovine, moći i ljubavi ili se izložiti opasnosti da u oluji koja se približava ostane bez svega.


O AUTORICI

Leigh Bardugo autorica je fantastičnih romana iz serijala Grishaverse. Uz više od tri milijuna prodanih primjeraka, Grishaverse obuhvaća trilogiju Sjena i kost, duologije Šest vrana i Kralj ožiljaka, te romane Jezik Trnja, i Život Svetaca. Netflix je otkupio filmska prava za trilogiju Sjena i kost, te duologiju Šest vrana i prema njima je snimljena originalna serija.

Leigh je rođena u Jeruzalemu, odrasla u južnoj Kaliforniji i studirala na Sveučilištu Yale gdje je pronašla inspiraciju za svoj roman Ninth House koji je proglašen najboljim fantasy romanom prema odabiru Goodreadsa 2019. godine.

Znanje je dosad objavilo romane Šest vrana te Izopačeno kraljevstvo, a nakon Sjene i kosti, Opsada i oluja drugi je nastavak trilogije o Suncozovki Alini Starkov.

 

Prijevod: Ira Wacha-Biličić , ISBN: 978-953-360-378-0, Broj stranica: 392, Format: 150 x 228, Uvez: meki, Cijena: 119,00 kn

Više

She Book Club

Promocija njenog romana prvijenca održati u Zagrebu 8. ožujka u 18:30 u prostorijama Hoću knjigu Megastorea u Bogovićevoj.

Duh i tijelo

Bill Gates, Jack Ma i Elon Musk samo su neki od biznismena koji primjenjuju 'pravilo pet sati'.

She Book Club

Prava poslastica za ljubitelje fantastičnih bića, čudesnih želja i snažnih čarobnjaka!

She Book Club

Sofija Filipov je zatočena. Život u klasnome društvu pod čizmom nemilosrdnoga diktatora ne nudi mnogo, stoga joj ostaju samo obitelj i jednoličan posao tipičan za kastu Plava.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.