Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Opustimo se na balkonu

Odvojite vrijeme za balkone koji čeznu za obnovom. Vjerujete, trud će se isplatiti.

To može biti mjesto stvaranja i obnavljanja, savršeno mjesto gdje možete pribrati svoje misli.

Ne morate na njemu držati cipele i prazne boce od piva, stavite nove biljke, obojite zid (ako ga imate), stavite mali stolić (možda dva ukrasna jastučića, ako nema mjesta za stolce), i na njega svijeće (za probuđenu romantiku).

Od istoka prema zapadu, ljudi u cijelome svijetu imaju potrebu za utočištem, a to može biti i mala balkonska oaza na četiri četvorna metra. Upravo takve prave male prirodne oaze u domu, mogu oplemeniti i podariti opuštajuću atmosferu nakon svakoga stresa.

A kako smo već do sada iskusili posljedice stresnih utakmica, uložite vrijeme i budite kreativni, zasigurno ćete biti zadovolji promjenama.

Kvadrati nisu presudni

Prije nego što se upustite u pustolovinu oblikovanja vrta na balkonu, morate se pomiriti s odricanjem. Obično balkoni, lođe i vrtovi služe za odlaganje nepotrebnih ili sezonskih stvari. Dobro pogledajte, napravite selekciju te nepotrebno odmah odložite u crnu vreću. Razmislite, možda će vama nepotrebne stvari, drugima biti od koristi).

Ostale stvari složite u raznobojne kutije, a svoju kreativnost dokažite tako što ćete ih sami ukrasiti raznobojnim vrpcama, izlijepiti naljepnicama raznih oblika ili obojiti različitim bojama. Tako ostaje prostor spreman za preobrazbu.

Prijedlog:

  • Izmjerite dužinu i širinu poda te kupite umjetnu travu (u prodavaonici sagova). Vratit će osjećaj vrta, ali i nogometne trave.
  • Iskoristite stare stolce (ostale nakon zadnjega roštiljanja), očistite ih od prašine i ukrasite raznobojnim jastucima.
  • Prostor diktira broj stolaca i veličinu stola. Primjereni su što manji sklopivi elementi sasvim dostatni za dvije čaše osvježavajućeg napitka i jednu svjećicu.
Za komadić vrta…

Ako imate komadić svoga vrta, postoje različita rješenja. Otvoreni prostor i njegovana trava (ako želite kvalitetnu, potrebna je redovita košnja), zahtijevaju i kvalitetne sjedeće garniture. Vrt ubrzo postaje idealno mjesto za odmor.

Najčešće se odabiru fiksne kombinacije s udobnim sjedalicama. Izrađuju se od prirodno vodootpornih vrsta drveta poput jelovine i tikovine. No, sve više su u ponudi vrtne garniture od eukaliptusa i bambusa.

Ono što je trenutačno hit, upleteni ratan, izvrsno je za održavanje kao i abaka ili posebno obrađeni list banane. Cijene znaju divljati, a svakako su pristupačne inačice s prepletom izvedenima u PVC-u.

Otporni na klimatske uvjete, bilo koja kombinacija izdržat će i hirovito jesensko vrijeme, a vama je zajamčen odmor.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Božićne zvijezde su u jesenskim i zimskim mjesecima savršen cvjetni ukras za stol.

Život u dvoje

Moj mali je opasan...

Moj dom

Znamo da vam kroz glavu upravo prolazi misao kako vam ne treba još cijeli niz stvari na popisu dnevnih obaveza…

Moj dom

Možete uživati i u difuzoru vlastite izrade – bez nusproizvoda izgaranja ili umjetnih tvari.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.