Celebrity

Osvrt na film: Wonder Woman

Ponukani roditeljima koji vode djecu vrtićke dobi gledati “Wonder Woman“, želimo upozoriti o kakvom filmu se radi.

Ponukani roditeljima koji vode djecu vrtićke dobi gledati “Wonder Woman“, želimo upozoriti o kakvom filmu se radi.

Wonder Woman je princeza Amazonki koja napusti svoj rajski otok u želji da spriječi ljudsku patnju u Prvom svjetskom ratu. Svojim vrlinama odmaknula se od stereotipa i poslala poruku djevojkama diljem svijeta da žena ne mora biti samo dodatak za pokazivanje. Unatoč plemenitoj namjeri, film je ipak namijenjen starijima.

Petogodišnjacima ne trebaju prizori ubojstava otrovnim plinom, samoubojstva tabletom cijanida, smaknuća hicem u glavu! Također, Wonder Woman ubija bez ikakvog žaljenja, čije razloge odrasli mogu razumjeti, ali djeca još ne. Kod njih nasilje stvara osjećaja straha i anksioznosti, uspostavlja obrazac nasilnog ponašanja, te gubitak sposobnosti raspoznavanja dobrog i lošeg.

U Wonder Woman posljedice nasilja nikada nisu toliko strašne (krvi skoro da nema) i zahvaljujući njemu junakinja postiže što želi.

Za djecu: 12+.

Za roditelje: Film se odmaknuo od stereotipa prikazivanja žene i time daje divnu poruku svim generacijama, a u njemu će mame naći dosta ženstvenih, a tate macho elemenata zahvaljujući dobrom spoju drame, humora i akcije.

Nasilje: Budući da se radi o filmu o Prvom svjetskom ratu, nasilja ima na pretek: ubija se otrovnim plinom, tabletom cijanida, strijelama, mačevima, puškama…

Zastrašujući prizori: Film je sterilizirano nasilan (uglavnom se ne vidi krv), a za djecu zastrašujućih prizora ima podosta – u jednom trenutku njemački časnik mrtvo hladno pištoljem puca kolegi u glavu!

Rječnik: Nema vulgarnog rječnika.

Seks: Priča se o tjelesnim užicima, a u jednoj sceni glavni muški lik je gol, ali genitalije se ne vide jer ih prekriva rukom.

Tempo: Dinamičan, pogotovo u akcijskim prizorima.

Autorica: Iva Brčić, Najsretnija beba Hrvatska 

 

Ne propustite

Zanimljivosti

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Zanimljivosti

U kina je stigao animirani film “Loši momci” koji je snimljen po istoimenoj seriji popularnih dječjih knjiga autora Aarona Blabeya. Inače, knjige su objavljene...

Zanimljivosti

Film “Pjevajte s nama” je nastavak istoimenog filma iz 2016 godine. To je ponovo film o upornosti, pomaganju, suradnji i naravno - o pjevanju

Zanimljivosti

Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Tomica Gregorec, za Petra to znači dodatni izazov, ali i konkurenciju u pažnji i ljubavi...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version