Knjige i glazba

Otvorenje Kontrapunkta u VIP Clubu

U četvrtak kao poseban gost iz Belgije dolazi DJ Lefto.
Nakon više od godinu dana stanke, renomirani glazbeni program Kontrapunkt vraća se na klupsku scenu grada Zagreba. Kontrapunkt je u klubu Aquarius čak 12 godina bio omiljeno okupljalište svih onih željnih vrhunskih inozemnih gostovanja, glazbenih poslastica i odlične zabave.

U svojoj dugoj povijesti ovaj klupski program ponosi se gostovanjima preko 200 izvođača (DJ-a, producenata, bendova), među kojima su neki imali i svoje prve svjetske nastupe prije nego li su postali planetarno popularni kao npr. Gotan Project i Soil&Pimp Sessions. Većina izvođača se rado iznova vraćala Kontrapunktu i atmosferi koja je zasigurno bila i više nego obiteljska. Uvijek rado viđeni gosti bili su Gilles Peterson, Benji B., Kyoto Jazz Massive, Jazzanova, Simbad, Seiji, a kroz samu klupsku večer prošli su i veliki akteri kao što su Theo Parrish, Carl Craig, brazilski Azymuth, Marcos Valle, Henrik Schwarz, The Cinematic Orchestra i drugi.

Eklekticizam je prva riječ koja asocira na Kontrapunkt. Kao takav prihvaćao je glazbene trendove ali ih je i sam stvarao. Dugo je slovio kao jedna od svjetskih baza za broken zvuk, a na zagrebački plesni podij unio je plesni jazz zvuk, soulful house, broken beats, dubstep, afro.

Nositelj Kontrapunkta je zagrebački DJ i producent Eddy Ramich, poznat po projektima Eddy Meets Yannah i Eddy & Dus. Izdao je ukupno četiri albuma, 50-ak remixeva, desetak singleova te nastupao kao jedan od rijetkih izvođača iz Hrvatske na skoro svim kontinentima.



Nakon 12 godina programskog kontinuiteta i godine dana stanke, javila se velika želja publike i glavnih aktera klupske scene da se Kontrapunkt ponovno pojavi. Kontrapunkt je klupska večer koja sama za sebe govori kroz glazbu, a utvrditi gradivo nikad nije bilo na odmet.

Na otvorenje Kontrapunkta u četvrtak 15. prosinca 2011. u VIP Club na glavnom gradskom trgu dolazi poseban gost iz Belgije – producent i DJ Lefto. Jedan je od trenutno najtraženijih freestyle/eklektik DJ-a, priznati selektor sa zavidnom kolekcijom ploča i fantastičnom tehničkom izvedbom. Lefto je i desna ruka BBC zvijezdi Gilles Petersonu, jedan je od nositelja Worldwide Festivala u Seteu, nositelj je svog stagea na belgijskom Dour festivalu, autor izuzetno popularne emisije na belgijskom radiju Studio Brussel, a materijale izdaje na Blue Note Rec., Brownswood, Jazzy Sport



Kontrapunkt i Lefto odavno se poznaju i savršeno funkcioniraju. Lomeći barijere i pri tome njegujući glazbenu tradiciju predstavljaju publici glazbu na sasvim drugačiji način. Gostovanje Lefta na Kontrapunktu 15. prosinca u “Vip clubu” je događaj koji se nikako ne smije propustiti. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 50 kn na blagajni kluba (Trg bana Josipa Jelačića 9, Zagreb), a program počinje u 23h.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Zanimljivosti

Novi singl poznate glumice, pjevačice i favoritkinje showa "Ples sa zvijezdama".

Zanimljivosti

TP Vision predstavlja nove verzije svojih Philips Fidelio premium ANC slušalica za postavljanje preko uha i vrhunske TWS bežične ANC slušalice lansiranjem novog modela...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version