Događanja

Ovogodišnji riječki karneval

Što je na programu u gradu gdje vladaju maškare?
Budi što želiš, dođi na riječki karneval – tema je ovogodišnjeg najvećeg maškaranja u našoj zemlji. Ponovo imate priliku tjednima skakati iz uloge u ulogu uz puno pjesme i veselja. Karneval postaje vlasnik grada Rijeke 21. siječnja kada je izbor kraljice Karnevala i primopredaja ključeva grada. One pretendentice na mjesto kraljice moraju biti šarmantne, duhovite i poznavati karnevalsku tradiciju.

Najljepše karnevalsko vrijeme za najmlađe je 6. veljače kada je dječja povorka u kojoj sudjeluju školarci i predškolarci. Nakon povorke bit će velika zabava u šatoru, a i organizirano iscrtavanje lica.

Party plesnjak

Na dan zaljubljenih 14. veljače je i međunarodna karnevalska povorka sa mimohodom svih tradicijskih maski, karnevalskih grupa i alegorijskih kola. Povorka je kulminacija maškaranih svečanosti, a osim najvećih hrvatskih grupa na riječkim ulicama će se naći i one međunarodne.



Osim parada u vremenu vladanja karnevala organizirat će se razne izložbe, snowboard natjecanje na korzu, kazališne predstave, te zabave i plesnjaci po raznim dvoranama i šatorima u gradu Rijeci. Zanimljiva je i 'Pidžama party' koja se održava 14. veljače, uoči povorke u caffe baru Iskra.

Dođite u Rijeku i postanite super heroj, vila, vještica, doktor, svadbena povorka ili što god vam je sada palo na pamet da bi mogli biti!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Obitelj

Postoji ono vrijeme u godini kojem se svako dijete, ali i poneki odrastao čovjek, veseli.

Zanimljivosti

Kreativci iz Bruketa&Žinić&Greya su u suradnji s aplikacijom Ajmo! – Proud To Be Rare organizirali najviši party u gradu na jedinstvenoj lokaciji Radiotelevizijskoga tornja...

Obitelj

Najpoznatiji svjetski karnevali održavaju se u Brazilu, čiji su karnevali poznati kao posebno živopisni i razuzdani, a onaj u Rio de Janeiro se smatra...

Gastronomija

Svako područje Hrvatske ima specifičnu gastro tradiciju.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version