Piling kao garancija savršene depilacije

piling

Piling je jedan od najkorisnijih tretmana njege, no tako ga rijetko radimo. On uglavnom ne spada u naše svakodnevne rituale, pa ga s vremenom jednostavno zaboravimo. Ako ga i imamo naviku raditi, vjerojatno ga koristimo za održavanje čistoće kože lica, no ovaj tretman ima toliko vrjedniju ulogu i to kada je u pitanju depilacija.

Kako bi depilacija ili brijanje prošli kako treba, a nakon toga ostao fantastičan rezultat, piling bi zaista morali koristiti. Ovo naročito vrijedi za cure koje imaju “jače” dlačice ili više problema s njihovim urastanjem.

Provjereni savjeti koji će vam olakšati život

Prije depilacije/brijanja, obratite pozornost imate li već od ranije uraslih dlačica. Bilo bi dobro prije samog skidanja dlačica napraviti temeljit piling kako bi vam sve urasle dlačice izašle na površinu, tako da vam nakon svega ostane samo glatka koža. U protivnom, dogodit će vam se da mislite kako ste se riješile svih dlačica, a čim se isperete i obrišete ručnikom, pojavit će se odjednom neka nova pa ćete morati popravljati stvar.

Urastanje dlačica nakon depilacije/brijanja jako je često, a osim što ružno izgleda, može dovesti do zaista gadnih upala, pa i potrebe kirurške intervencije. To je problem koji se vrlo “jednostavno” rješava svakodnevnim pilingom tretiranog dijela tijela, tijekom barem 7-10 dana nakon depilacije/brijanja. Jednostavno stavljamo pod navodnike jer vam se na prvu možda i ne da raditi piling nogu ili bikini zone svaki dan, ali riječ je o nekoliko sekundi posla, a uštedjet će vam stvarno velike muke. Dlačice uopće neće urastati, koža će biti glatka, a crvenilo će se pojaviti eventualno prva dva dana.

Iako na tržištu postoji puno proizvoda za piling, možda je najjednostavnije uzeti kuhinjsku sol ili šećer (toga barem uvijek imate doma, a jeftino je), u to dodajte maslinovog ulja (ili bademovog, suhog ulja, baby ulja…) za suhu kožu te limuna za masnu, a možete staviti i par kapi nekog eteričnog ulja (to izbjegavajte ako imate osjetljivu kožu, naročito lica). Koža će vam poslije toga biti nevjerojatno glatka, a kupaonicu će prožeti fantastičan miris. Nakon svega tretiranu površinu namažite mlijekom ili uljem za tijelo.