Trendovi

Pilula za ravnanje kose

Istraživači su otkrili gen koji je odgovoran za kovrčanje kose.

Znanstvenici punom parom radom rade na stvaranju pilule koja bi mogla, već po potrebi, izravnati ili ukovrčati kosu, čime bi sva ostala sredstva poput pegle za kosu i sl., postala nepotrebna.

Istraživači vjeruju da bi ovo otkriće moglo omogućiti i predviđanje kakvu kosu će imati beba prije nego se rodi, piše The Daily Express.

Oni su na Institutu za medicinska istraživanja u Queenslandu u Australiji otkrili trychohyalin, gen odgovoran za stvaranje kovrča. Glavni istraživač profesor Nick Martin kaže da je vrlo vjerojatno kako će uskoro biti moguće smisliti nove metode za ravnanje ili kovrčanje kose.

Osim toga Martin kaže da će biti moguće detaljnije analizirati DNK na vlasima pokupljenim s mjesta zločina, na primjer, odnosno znat će se je li zločinac imao kovrčavu ili ravnu kosu.

www.metro-portal.hr



You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen.

Beauty report

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura.

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version