Kultura

“Pisanica od srca” i u Vukovaru

Na središnjem vukovarskom Trgu Republike Hrvatske danas je izložena velika uskršnja pisanica izrađena od poliestera, koju su u sklopu projekta "Pisanica od srca", ukrasili poznati umjetnici naivnog slikarstva, članovi Udruge Molvarski likovni krug.
Na središnjem vukovarskom Trgu Republike Hrvatske danas je izložena velika uskršnja pisanica izrađena od poliestera, koju su u sklopu projekta "Pisanica od srca", ukrasili poznati umjetnici naivnog slikarstva, članovi Udruge Molvarski likovni krug.<br />
Riječ je o projektu izradbe velikih uskršnjih jaja oslikanih motivima naive koji je osmišljen u Turističkoj zajednici Koprivničko-križevačke županije. Vukovarska uskršnja pisanica jedna je od 14 pisanica koje su ili će bit postavljene na trgovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pisanice od poliestera, dimenzija 2,05 metara puta 1,50 metara i teške 35 kilograma, izradila je križevačka tvrtka Poliester laminati d.o.o.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Vladimir Šadek istaknuo je kako tradicija oslikavanja uskršnjih jaja u Koprivničko-križevačkoj županiji postoji dugi niz godina.

Postavljanju velike uskršnje pisanice na vukovarskom Trgu Republike Hrvatske, nazočna je bila i gradonačelnica Vukovara Zdenka Buljan te brojni učenici vukovarskih škola i djeca dječjih vrtića.

(Hina)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version