Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
motivacija
motivacija

Duh i tijelo

Podignite motivaciju na višu razinu!

Motivacija se ponekad čini tako nedostižnom, zar ne?

Motivacija se ponekad čini tako nedostižnom, zar ne? Nekad je ima u izobilju, a ponekad vam se čini da se nikada više neće vratiti. Buljite u ekran računala, prisiljavate se tipkati, stvarati, razvijati i nađete se u situaciji kako jedva obraćate pažnju na ono što radite. Potpuno ste bez inspiracije i ne znate kako to promijeniti.

Promjene i konzistentnost su teške. Ovi savjeti mogli bi vam pomoći da ne izgubite motivaciju već da ju održite.

1. Prioritizirajte svoje zadatke

Ponekad trošimo puno vremena na stvari koje nisu toliko važne, ali oduzimaju puno vremena i na kraju njihovog završetka nemate više energije za rad na drugim projektima. Prvo dajte prioritet onome što je trenutno važno i što vam može pomoći da brže postignete svoje ciljeve. Prilikom izrade popisa zadataka podijelite svoje zadatke u 4 odjeljka: hitni i važni, važni, ali ne hitni, hitni, ali ne važni, nisu važni i nisu hitni. Kad naučite raditi na glavnim stvarima, osjećat ćete se produktivnije, piše 24 sata.

2. Vizualizirajte svoje ciljeve

Važno je imati popise obveza i zabilježiti svoje ciljeve i snove, ali vizualizacija istih je uzbudljiviji i kreativniji način da sve svoje ciljeve imate na jednom mjestu. Vizualizacija je jedna od najmoćnijih vježbi za vaš um. Možete izraditi ploču s vizijom na kojoj možete skupljati fotografije ili slike stvari koje želite imati u svom životu. Na primjer, možete staviti slike kuće svojih snova, stvari koje želite kupiti i zemlje koje želite posjetiti. Objesite ploču na vidljivo mjesto tako da će vam poslužiti kao podsjetnik zašto biste se trebali truditi. 

3. Napišite pismo svojoj budućnosti

Zamislite kakva osoba želite postati nakon nekog vremena. Želite li postati bogati ili izgraditi vlastitu obitelj ili putovati kroz popis zemalja diljem svijeta? Sve to sastavite u pismu za budućnost. Na taj način možete postaviti svoje ciljeve i vidjeti jeste li ih postigli nakon određenog vremenskog razdoblja.

4. Stvorite svoj vlastiti tim iz snova

Ako želite slijediti svoje snove, važno je imati motivirane ljude oko sebe. Podijelite svoje planove i ciljeve sa svojim ljudima kako vam ne bi dopustili da izgubite fokus. Imati prijatelje koji vjeruju u vas i koji vas mogu potaknuti i motivirati kada je to potrebno može biti ključna točka na vašem putu do uspjeha.

5. Motivirajte se malim nagradama na svakom koraku

Pokušajte razmišljati i o malim nagradama koje ćete dobiti postizanjem malih koraka. Nagrade ne bi trebale biti velike ili skupe, to može biti posjet omiljenom restoranu ili odlazak u kino. Njihovim postizanjem lakše ćete steći nove navike i bit ćete motiviraniji za veći rad.

6. Zabilježite svaki vaš napredak kako biste pratili svoj uspjeh

Istraživanja pokazuju da je važno ne samo zabilježiti konačni rezultat koji dobijete nego i stalno pratiti svoj napredak. Štoviše, čineći to, možda ćete uspjeti sa svojim ciljevima jer je osjećaj napretka moćan i inspirativan. To vas motivira da idete dalje i da ne stanete kada mislite da nećete uspjeti.

7. Opremite svoj radni prostor

Tijekom učenja ili rada kod kuće važno je organizirati poseban radni prostor za razne aktivnosti. ako se u prostoru nalazi laptop i crna šalica kave, posao biste mogli dobro obavljati. No ako imate telefon/TV/tablet u blizini, onda možete zaglaviti gledajući serije ili videozapise na YouTubeu.

8. Koristite ‘Pomodoro tehniku’

Ako imate problema s fokusiranjem, koristite Pomodoro tehniku. Ova metoda upravljanja vremenom dobila je naziv po kuhinjskom timeru Pomodoro. Sve što trebate učiniti je postaviti tajmer na 25 minuta dok radite na nekom zadatku i napraviti kratke pauze 5 do 10 minuta nakon što zazvoni alarm. Ponovite to tri puta i nakon trećeg ‘pomodora’ (vremenskog intervala) napravite dužu pauzu – 20 minuta.

Izvor: 24 sata

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

 Kako bi potaknula otvorene, pozitivne rasprave o menstruaciji među sportašima koji će izaći na olimpijsku globalnu pozornicu, INTIMINA je proizvela ograničeno izdanje zlatnih menstrualnih...

Savjeti stručnjaka

Kakao, poznat i kao "hrana bogova", stoljećima je cijenjen zbog svojih bogatih okusa i blagotvornih svojstava.

Budi fit

Pronašli smo rješenje koje će vam pomoći da se osjećate i izgledate sjajno nevjerojatno brzo - Juicefast Detox.

Savjeti i preporuke

Održavanje optimalne hidracije ključno je za zdravu kožu. Bez prave količine vode, koža se isušuje i manje je učinkovita kao zaštitna barijera.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.