Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Pogrešan grudnjak uzrokuje glavobolju

Koji je pravi?

Ako vas boli glava i imate problema s kralježnicom, vrlo je vjerojatno da imate pogrešan grudnjak – naučite odabrati pravi!

Mnoge žene nose pogrešan grudnjak i štete svom zdravlju, a da to ni ne slute. Odabir ispravnog grudnjaka jednako je važan kao i kupnja udobnih cipela ili naočala prave dioptrije. Ako grudnjak na bilo kojem dijelu tijela stvara preveliki pritisak, može doći do nastanka crvenila, otežanog disanja, glavobolje, problema s kralježnicom te, dugoročno, i deformacije samih grudi.

Ukoliko niste sigurni nosite li pravi grudnjak, jednostavno ga skinite i ako su vam ostali utisci na koži (posebnu pozornost obratite na ramena i područje ispod grudi) – potrebna vam je promjena. Najbolji grudnjaci samo podupiru grudi, a tijekom nošenja ga ni ne osjećate, jer dopuštaju normalno kretanje bez neugodnih "urezivanja" i ograničenja. Postoji uvjerenje da preuski grudnjak može dovesti do raka dojke, ali do sada nije pronađena povezanost između nastanka opake bolesti i pogrešnog grudnjaka.Veličina grudnjaka sastoji se od dva elemenata: obujma dojki (označava se slovima) i opsega leđa (označava se brojkama). Iako se veličina može izmjeriti, brojevi se kao i kod odjeće mogu razlikovati od modela do modela i najbolji način kupnje ispravne veličine je isprobavanje.

Prava veličina ne uzrokuje osjećaj zatezanja i nelagode, a podizanjem ruku možete vidjeti je li je grudnjak dovoljno čvrst. Donji rub košarice trebao bi se držati usko uz tijelo, jer on osigurava 80% potpore grudima. Ako se naramenice urezuju, vjerojatno donji rub košarice nije dovoljno stisnut pa su one previše zategnute kako bi grudi bile podržane.

Osobe s vrlo malim grudima iz medicinskih razloga ne moraju nositi grudnjak ako to ne žele, dok ga osobe s većim grudima moraju nositi zbog zdravlja i sigurnosti. Inače, suprotno promidžbenim porukama, različiti konzmetički preparati ne mogu povećati grudi, ali mogu postići efekt "čvršćeg" izgleda. Slično se postiže i izmjeničnim tuširanjem toplo-hladno te redovitim masažama.

Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu i četvrti je po zastupljenosti

Savjeti stručnjaka

Iako su česta pojava kod različitih ljudi, glavobolje mogu biti pokazatelj ozbiljnog zdravstvenog stanja...

Trendovi

Pronaći odgovarajući grudnjak zapravo je vrlo jednostavno. Odlučujuća su samo dva parametra - veličina košarice i oblik grudi. Boja, materijal i dizajn dolaze kasnije.

Fashion report

Koristeći rezultate istraživanja, adidas je odlučio obogatiti svoju trenutnu ponudu i stvorio niz sportskih grudnjaka koji pritom osiguravaju udobnost sportašicama.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.