Gastronomija

Pojačajte imunološki sustav gljivama

Prirodni izvor zdravlja.

Koliko vas zna da gljive jačaju imunološki sustav?! One su vrlo korisne za imunološki sustav jer su pune antioksidansa i vitalnih hranjivih tvari.

Istraživanje gljiva se još uvijek razvija, one nude hranjive tvari vezane za ljudski imunitet, sadrže vitamin D, antioksidanse (selen) i aminokiseline. Selen štiti stanice u tijelu od štetnih utjecaja koje mogu voditi bolestima srca i tumorima. Gljive su među najbogatijim izvorima selena koje ćete naći.

Opskrbljuju i s ostalim hranjivim tvarima kao vitamin B; riboflavin, niacin i B5. Ove hranjive tvari pomažu u stvaranju hormona i igraju veliku ulogu u živčanom sustavu. Bakar i kalij su dva minerala nađena u gljivama. Bakar stvara crvene krvne stanice, pomaže održati kosti čvrstima i živce zdravima dok kalij održava balans minerala i tekućina koji kontroliraju krvni tlak.

Gljive su jedino povrće s prirodnim vitaminom D. Uzimanje veće količine vitamina D štiti od pojave raka pankreasa, dojki i debelog crijeva. Vitamin D isto tako pomaže smanjiti rizik od kroničnih bolesti: bolseti srca, dijabetesa, te multiplaskleroze.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Znate li što i kada jedete, koliko vježbate, koliko ulažete u zdravlje?

Brinimo jedna o drugoj

Zanimljivo je da vitamina D u organizmu ne može biti viška jer naše tijelo regulira njegovu količinu.

Savjeti stručnjaka

Studije su pokazale kako jedan vitamin može začiniti vaš ljubavni život, a ako vas zanima što je u pitanju, nastavite čitati. 

Duh i tijelo

Jedna od najvažnijih funkcija sunca je njegova sposobnost poticanja stvaranja vitamina D u organizmu.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version