Fashion report

Pošast za Zanottijevim cipelama

Novi najdraži svjetski dizajner cipela je Giuseppe Zanotti.
Postolar iz malog talijanskog grada San Mauro Pascoli novi je hit u svijetu najvažnijih ženskih sporednih stvari na svijetu – cipela. Radi se o Giuseppeu Zanottiju, talijanskom dizajneru cipela, nasljedniku Manola Blahnika, Jimmy Choa i nedavno vrlo popularnog kralja crvenih potplata Christiana Loubutina.

Bilo je neizbježno da Zanotti postane nešto u svijetu cipela jer grad iz kojeg dolazi ima bogatu tradiciju bavljenja tim poslom, te su mu cipele u krvi. Ipak svoje prve haute couture cipele izradio je pod okriljem Christiana Diora te se već tada vidjelo da će njegova dijela ući u najskuplje krugove. Nakon Diora surađivao je sa Robertom Cavallijem, Missonijem i Verom Wang.

Tatjana Dragović se udala u Zanottiju


Svoju liniju pokrenuo je 1993. te je niz godina u vrhu, a sada je došlo njegovih pet minuta gdje ga traže najveće svjetske zvijezde. Dugogodišnje obožavateljice njegove linije su Kylie Minogue, Beyoncé i Jennifer Lopez, a u hrvatskoj su to glumica Jelena Veljača i manekenka Tatjana Dragović koja se u njegovim sandalama i udala za Gorana Ivaniševića.

Kad su nedavno novinari upitali Nataliju Vodianovu koje cipele nosi, jedna od najuspješnijih svjetskih manekenki je odgovorila: "To je lako pitanje, uvijek nosim Giuseppea Zanottija. On radi nevjerojatne cipele, a i moj je osobni prijatelj".

Gladijatorice, štikle i platforme


Zanotti je prepoznatljiv po oblicima i formi kalupa dok si dopušta poigravanje materijalima. Igra se kombinirajući kožu i baršun, zatim slojeve remenčića i boja te detalje poput kristalića, zipova, resica, zakovica i sličnih funky elemenata.

Osim što modele Giuseppea Zanottija možete naći u materijalima koje preferirate on također osim elegantnih štiklica posebnu pažnju posvećuje gladijatoricama i ravnim dnevnim cipelama te sandalama.

Ove sezone je ipak posvetio najviše pažnje štikli te visokim platformama miješajući ekstravaganciju i eleganciju. A za sve Hrvatice koje se osjećaju tako Zanottijeve modele mogu naći u trgovini Re artu u zagrebačkoj Importanne Galleriji. Cijena su 3000 do 6000 kuna.



You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Fashion report

Možete biti, ali i ne morate uopće biti u trendu. No, pojedine kombinacije nas svakako znaju i iznenaditi i izluditi!

S modne piste

I sama Marilyn Monroe rekla je: "Daj djevojci prave cipele i pokorit će svijet." A u ovima pogotovo.

Gastronomija

Prêt-à-Portea kolekcija u londonskom Berkeley hotelu

Trendovi

Nije lako hodati na potpeticama od 16-17 cm.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version