Zanimljivosti

Postani što god poželiš!

Aktivnosti preobražavanja, odnosno preodijevanja, izmjena lica, kretnji, izražavanja emocija, djecu vesele i potiču ih na stvaralaštvo i produktivnu igru.

Veljača je vrijeme karnevala i maskenbala koji se obilježavaju u svim krajevima Hrvatske. Slavlje novog života (proljeća) pronašlo je put kroz milenije i danas se održalo u obliku tradicionalnog građanskog okupljanja, plesa, parodije, veselja. Karneval, maškare, mesopust, fašnik, poklade – kako god ga zvali, vrijeme je napuštanja svoje maske i stavljanja neke druge.

Vrijeme je to da djevojčice postanu prekrasne princeze ili gusarice, a dječaci neki strašni, akcijski likovi ili možda vitezovi, opasne zvijeri, vatrogasci i sve ono gdje ih mašta može odvesti.

Uzimanjem maski i različitih odijela potiče se razvoj osjetilnih opažanja kod djece. Vježbaju se jezik i govor, a rječnik postaje bogatiji. Maskiranje pomaže djeci i u otkrivanju novih pojmova, povezivanju i shvaćanju novih odnosa, bića, stvari i pojava te podiže stupanj samopouzdanja i pozitivne slike o sebi. Jer, oduvijek je lakše neke stvari napraviti pod krinkom maske, zar ne?!

Također, razvijaju sposobnost izražavanja emocija te se potiče proces kreativnog razmišljanja i sposobnost rješavanja problema, odnosno stvaralaštvo. Ako se dijete pretvara da je neki akcijski junak, svakako će mu to pomoći i u razvijanju fine motorike te koordinacije,  a kod princeza osjećaj za lijepo te  slobode i radosti djetinjstva.

Aktivnosti preobražavanja, odnosno preodijevanja, izmjena lica, kretnji, izražavanja emocija, djecu vesele i potiču ih na stvaralaštvo i produktivnu igru. Vlast tih dana u vašim domovima preuzimaju razni kapetani, gusari, Supermeni, princeze, likovi iz crtića ili djeci zanimljive životinje.

Baby Center i ove godine nudi bogat izbor maski i rekvizita za fašničke igre vaših mališana. Ostalu ponudu i akcije Baby Centera možete provjeriti ovdje, a Baby Center će svakodnevno na Instagram profilu informirati svoje pratitelje o korisnim sadržajima kao i tekućim aktivnostima. Ne zaboravite provjeriti i Bubamaru!

Ne propustite

Darivanje

Ususret Majčinu danu na naše tržište stiže nova domaća slikovnica posvećena upravo – majčinoj ljubavi.

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version