Zanimljivosti

Povodom Dana planeta Zemlje, CineStar kina u zelenom filmu!

Zeleni tjedan počinje 22.4. pretpremijerom animiranog filma „Mavka: Čuvarica šume“

U Hrvatsku napokon stiže prekrasan obiteljski film za koji su glasove dali Nika Turković, Judita Franković Brdar, Marko Grubnić, Marko Petrić i mnogi drugi, a temelji se na magičnoj moći ljubavi. Prati zelenokosu vilu Mavku čija je primarna misija zaštiti šumu I njezino sveto srce od bilo kakve agresije ili napada, uključujući I one od strane ljudi.  Osim poučno – zabavne filmske avanture za cijelu obitelj koja na velike ekrane dolazi pretpremijerno u sva CineStar kina u Hrvatskoj, u CineStaru Zagreb Branimir Mingle mall će u subotu 22.4. biti organiziran i bogat edukativno – zabavni program za djecu.  

U lobbyu kina posjetitelje će dočekati prava zelena šuma te mnoge kreativne eko radionice kao što su jumbo podna bojanka, izrada i oslikavanje pamučnih vrećica, a posebno iznenađenje koje će dodatno obradovati najmanje je prava vila Mavka koja će se družiti s djecom 22. i 23.4. od 11 – 17 h. Također prije ove pretpremijera projekcije za koju su ulaznice u prodaji, na velikom platnu će biti premijerno prikazan spot za naslovnu pjesmu “Mavka: šumska pjesma” u izvedbi Nike Turković i Marka Petrića. Povodom Mavke i Dana planeta Zemlje, CineStar je i svoje digitalne ekrane u kinima i profile na društvenim mrežama obojio u zeleno, a edukativnim porukama posjetiteljima naglašava važnost očuvanja prirode.

Također, posljednjih godina, CineStar kao najveći regionalni kino lanac i dobitnik nagrade za najboljeg kinoprikazivača u Europi, uvodi značajne promjene u svoje poslovanje s ciljem društvene odgovornosti. Upotrebu plastičnih materijala smanjuje iz godine u godinu ili ih potpuno izbacuje. Konkretno, plastične slamke su zamijenjene papirnatima, poklon kartice više nisu napravljene od plastike nego od papira, a kod proslava rođendana za djecu koristi se drveni pribor za jelo. Također se svakodnevno potiče online kupovina ulaznica bez printanja.

Najnovija pozitivna promjena je i skorašnja zamjena postojećih kartonskih pakiranja za kokice u biorazgradive vrećice od papira; brže se I lakše razgrađuju I recikliraju te se prilikom transporta ispušta manje CO2. Kod proizvodnje vrećica za kokice, u odnosu na kartonske kutije, nastaje manje otpada, a imaju i globalno prepoznati certifikat o sljedivosti podrijetla sirovina tj. drva i poticanju održivosti šuma – Forest Stewardship Council (FSC).

CineStar uz vlastito društveno odgovorno poslovanje, posebnu pažnju daje i filmovima s edukativnim i moćnim porukama, pa se ovom prilikom pored Mavke: čuvarice šume, a povodom Dana planeta Zemlje, na platna vraća jedan od najuspješnijih filmova svih vremena, „Avatar: Put vode“.  Ovo je zadnja prilika za doživjeti Avatara na velikom platnu u specijalnim formatima Imax, 4DX i 3D  od 20. do 26. travnja.

Budi u zelenom filmu i ti; kupi ulaznice online na https://cinestarcinemas.hr/

Ne propustite

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Zanimljivosti

Prema široko prihvaćenoj definiciji, medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih poruka u različitim oblicima.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version