Gastronomija

Pozdravite ljeto uz Healthy Fitness meni hotela ARCOTEL Allegra

Dvojac u sastavu Mario Valentić i chef Ivan Simončić nastavlja oduševljavati kreacijama na tanjuru u sklopu Healthy koncepta.

Zdravlje na jelovniku donosi vam novi, posebno osmišljeni niz salata, juha, glavnih jela i poslastica u hotelu ARCOTEL Allegra u središtu Zagreba. Dvojac u sastavu Mario Valentić i chef Ivan Simončić nastavlja oduševljavati kreacijama na tanjuru u sklopu Healthy koncepta. I ovaj put dokazali su da jesti zdravo ne mora značiti i ostati gladan!

Nakon zimskog healty fitness menija kojim su pokazali da nas ugrijati može i lagana hrana, osmislili su kako iskoristiti najbolje i najzdravije namirnice i pretvoriti ih u rapsodiju okusa, mirisa i primamljivog izgleda. Naglasak je kao i uvijek na dobrim kalorijama, nutritivnoj vrijednosti i izvlačenju najboljeg iz svakog pomno odabranog sastojka.

„Pripreme za ljeto započinju već u proljeće kada uz buđenje prirode treba probuditi i ljudski organizam, odnosno pomoći mu da se očisti i napuni energijom. To se najbolje postiže zdravom prehranom i tjelovježbom. Prehrana u toplijim danima treba obilovati što manje termički obrađenom hranom i potrebno je jesti što više zelene hrane poput špinata, blitve, kelja… “, poručio je Mario Valentić.

Autori menija dobro znaju da juha nije samo zimsko jelo pa su za tople ljetne dane pripremili krem juhu od špinata s poširanim jajetom, goveđu juhu s rezancima, a za one koji pomno biraju što će jesti tu je vege juha od povrća s tofuom.

Losos, tuna, piletina, biftek i ramsteak ukomponirani s basmati rižom, batatom, mladim špinatom, crnim vinom… Bez obzira što odabrali za glavno jelo rezultati je isti – kvalitetan i ukusan saveznik zdravlja i energije.

Točku na i svakom obroku stavlja desert. Slatko, a zdravo misao je vodilja u sastavljanju recepata za sladokusce. Bilo da želite pravi domaći kolač od jabuka i griza, čokoladnu tortu sa šumskim voćem ili lagani tiramisu ostat ćete zapanjeni vrhunskom kulinarskom završnicom!

„Na tanjur sam htio prenijeti svježinu proljetnih namirnica koje, osim što su zdrave i nutritivno bogate, vizualno su vrlo privlačne. Pravi hit ovog menija su lagane salate, od kojih bih izdvojio onu od quinoe sa spiriliziranim povrćem i lososom kao idealno jelo za nadolazeće tople dane. Savjetujem da u prehranu uključite što više sezonskog voća i povrća, punih vitamina i minerala koji će vam pomoći da dobijete više energije i budete zdraviji“, rekao je chef Ivan Simončić.

Ne propustite

Gastronomija

U hotelu ARCOTEL Allegra ovu su jesen za sve goste Joe's bara pripremili popularne punčeve u dva neodoljiva voćna okusa koji odlično griju tijekom...

Istaknuto

Svi mi od svog tijela očekujemo ovo ili ono, ali što mi dajemo – svom tijelu?

Gastronomija

U hotelu ARCOTEL Allegra pripremili su napitke koji utažuju žeđ, osvježavaju i mogu poslužiti kao izvrstan međuobrok

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version