Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Predivni božićni cupcakesi kao ukras svakog stola

S obzirom da se približava Božić i vrijeme pečenja najfinijih kolača, cupcake je idealan ako pripremom kolača želite pokazati svoju kreativnost i originalnost.

Cupcake je kolačić koji se priprema u malom papirnatom kalupu. Iako je njegovo podrijetlo nepoznato, recepti za pripremanje pojavili su se još pod kraj 12. stoljeća. Ovi mali slatki kolačići se ukrašavaju kremom i raznim dekoracijama što ih razlikuje od muffina.

Kolačić cupcake se spominje 1796. u kuharici Amelie Simms, a sam termin cupcake prvi put je korišten 1828. u kuharici Elize Leslie. Posljednjih godina cupcake je postao apsolutni hit među slasticama, a mnoge slastičarnice u svijetu specijalizirane su samo za pečenje ovih kolačića. Martha Stewart objavila je kuharicu s receptima posvećenima ovoj neodoljivoj slastici.

S obzirom da se približava Božić i vrijeme pečenja najfinijih kolača, cupcake je idealan ako pripremom kolača želite pokazati svoju kreativnost i originalnost.

Pinterest_ Cocina con Gracia

Osnovni sastojci koji se koriste za pripremu su maslac, šećer, jaja i brašno. S obzirom da je cupcake malen, peče se mnogo brže nego većina kolača i torti. A varijante za njihovo ukrašavanje su bezbrojne. Možete ih preliti čokoladom, šlagom ili posipati raznobojnim mrvicama.

Na internetu možete pronaći bezbroj blogova i recepata za ove slatke šarene poslastice. A ideja za ukrašavanje u stilu božićnih blagdana ima napretek.

Zabavno ih je peći i ukrašavati s djecom, a oduševit će svakog gosta. Ovog Božića pustite mašti na volju i iznenadite ukućane i goste kreativnim i originalnim slasticama.

Možete napraviti različite motive i likove poput Djeda Božićnjaka, sobova, patuljaka, Grincha, snjegovića, božićnog drvca, poklona. Šarenije će ispasti efektnije, a stvorit ćete prava mala umjetnička djela.

Božićno drvce cupcake

Mi vam donosimo recept za blagdanski cupcake koji izgleda poput božićnog drvca.

Sastojci – za 12 cupcakesa

  • 150 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 150 g brašna
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica mlijeka

Za glazuru:

  • 200 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica mlijeka
  • zelena boja za kolače

Za ukrašavanje:

  • dekoracija za kolače (mrvice, perle, zvjezdice)
Postupak:

Zagrijte pećnicu na 170C.Pjenasto izmiksajte maslac s šećerom dok smjesa ne postane svijetla, bjelkasta i lagana. Po stepeno u smjesu dodajte tučena jaja i brašno, pazeći da ne nastanu grudice. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije i mlijeko.

12 papirnatih kalupa posložite u limenu posudu za muffine i raspodijelite smjesu.

Pecite 15 do 20 minuta, nakon čega ih izvadite iz pećnice i ohladite.

Glazura:

U posudi istucite maslac dok ne postane mekan, nakon čega dodajte šećer u prahu, neprestano miješajući smjesu. Dodajte ekstrakt vanilije i mlijeko, dok smjesa za glazuru ne postane lagana i kremasta.

U glazuru dodajte zelenu boju za kolače i miješajte dok glazura ne poprimi jednoličnu boju.

Kad su kolačići potpuno ohlađeni, ukrasite ih glazurom na način da ju nanosite izvana prema centru formirajući božićno drvce. Ukrasite ga s mrvicama u obliku srebrnih kuglica i zvjezdica i pustite da odstoji barem 30 minuta, kako bi se glazura ohladila.

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Ganache je čokoladna krema koju bi, svi oni koji vole pripremati slastice, trebali imati u malom prstu

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.