Beauty report

Prirodni regeneratori za kosu

Njegujte kosu avokadom, majonezom i domaćim pripravcima.
Ljetne vrućine krivac su za prekomjerno znojenje zbog čega je nužno češće prati kosu. Svakodnevno pranje kose uništava njezina prirodna ulja, a šamponi i regeneratori za kosu sadrže kemikalije i sintetičke dodatke. Regenerator štiti kosu, a za suhu i oštećenu, ali i masnu kosu, najbolje je koristiti prirodni regenerator koji možete sami napraviti od prirodnih namirnica.

Avokado

Avokado je jedna od najčešće korištenih namirnica za njegu kose. Možete ga izmiješati s maslinovim uljem i dodati nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili ružmarina. Smjesu nanesite na vrhove kose, ostavite da stoji 10 minuta i zatim isperite.



Avokado izmiksajte s kokosovim mlijekom dok se ne stvori gusta smjesa poput šampona, ostavite na kosi 15 minuta i zatim isperite. Izmiješajte majonezu s avokadom te ostavite na kosi 20 minuta.

Jaja

Istucite bjelanjak jajeta i dodajte jednu žličicu maslinovog ulja te izmiješajte. Dodajte vodu i umasirajte na glavu nakon pranja kose te zatim isperite.

Majoneza ili jogurt

Majonezu ili jogurt možete koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim namirnicama. Nanesite majonezu na vlažnu kosu i prekrijte glavu toplim ručnikom, ostavite da stoji 20 minuta i na kraju operite kosu šamponom. U smjesu možete dodati i izgnječeno voće poput dinje, manga, avokada ili banane.



Ocat

Ocat uklanja perut i preporučuje se za osjetljivo vlasište te normalnu i masnu kosu. Plavuše mogu koristiti bijeli ocat, brinete jabučni, a crvenokose vinski ocat. Napravite smjesu od bilja (kamilica, kopriva, sljez, neven), octa, nekoliko kapi eteričnog ulja i destilirane vode. Smjesom isperite kosu i lagano masirajte glavu te ostavite da stoji barem pet minuta prije nego isperete vodom.

Zeleni čaj

U kipuću vodu namočite vrećice zelenog čaja, a nakon što se čaj ohladi, uklonite vrećice i isperite kosu čajem. Ostavite da stoji tri minute, a zatim isperite kosu hladnom vodom.

Med

Izmiješajte med i vodu, nanesite na kosu i dobro isperite toplom vodom. Izmiješajte bananu i med i nanesite smjesu na vlažnu kosu, ostavite da stoji oko 30 minuta, a zatim temeljito isperite.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Beauty report

Poznat po savršenom mirisu i prirodnim sastojcima svakog proizvoda, L'Occitane nam je ovog proljeća donio novitete za kosu kao krunu svakog lica!

Darivanje

Kakvu god dužinu ili oblik kose imali, važno je da se trudite održati ju zdravom, a frizeri smatraju da je na tom putu važno...

Savjeti i preporuke

Kada je riječ o ljepoti kose, tijela i kože, L'Erbolario nudi širok spektar proizvoda koji će vam pomoći da postignete besprijekoran izgled.

Savjeti i preporuke

Nova linija Molecular Bond Repair je predstavljena i u Hrvatskoj i od sada je dostupna u svim drogerijskim lancima.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version