Savjeti i preporuke

Prirodno protiv mitesera

Baš kao i celulit, kada jednom dođu na našu kožu teško ih se riješiti.

Miteseri se s razlogom nazivaju crnim napastima. Baš kao i celulit, kada jednom dođu na našu kožu teško ih se riješiti.

Miteseri nastaju kao posljedica pretjeranog lučenja sebuma lojnih žlijezda u kombinaciji s bakterijama, prašinom i ostalim nečistoćama. Oni se najčešće nalaze na području nosa, brade i čela, no mogu se javiti i na ostalim dijelovima tijela za koja je karakteristično pojačano lučenje sebuma. Miteseri se češće pojavljuju kod određenih hormonalnih promjena u tijelu kao što su vrijeme menstruacije ili pak trudnoća. Lice će vam se također možebitno osuti miteserima, ako ste pod stresom, u vlažnom okolišu ili ako koristite kreme s velikom količinom ulja.

Maske

  • Napravite smjesu od kukuruznog brašna i bjelanjka i nanesite na lice. Ostavite pola sata da se osuši. Nakon toga, ruke navlažite mlakom vodom i lagano masirajte lice ispirući smjesu, ali i nečistoće. Budite uporni, rezultati će biti vidljivi nakon nekog vremena.
  • Skuhajte zobenu kašu kao kad ju pripremate za jelo i potom ju ostavite da se ohladi. U toplu kašu dodajte med te ju nanesite na čistu kožu. Ostavite ju da djeluje desetak minuta i potom isperite. Ako ovaj tretman ponavljate redovito, ubrzo biste trebali vidjeti rezultate.
  • Pretvorite jedan aspirin u prah, pomiješajte sa svježim sokom limuna, 1 žlicom sode bikarbone, 1 žlicom šećera, 1 žlicom meda i malo muškatnog oraščića i cimeta. Kružnim pokretima umasirajte ovu smjesu s toplom vodom na lice. Ostavite maksimalno 20 minuta i isperite. Ponavljajte više puta u toku mjeseca.

Pilinzi

  • Limun je prirodni izbjeljivač koji djeluje kao sastojak za čišćenje. Zato limun koristite piling za uklanjanje mitesera. Očistite zahvaćena područja limunovim sokom, a kako bi piling bio još djelotvorniji dodajte u limunov sok i sastojke kao što su šećer i sol.
  • Kako je zeleni čaj prirodni antioksidans, može poslužiti i protiv mitesera. Vrećice sa zelenim čajem namočene toplom vodom nanosite na lice i lagano masirajte.
  • Kao piling protiv mitesera može vam poslužiti smjesa limunovog soka i cimeta. Razlika će se primijetiti ako budete radili redovan piling ovom smjesom 15 dana svako jutro.

Izvor: Tara Lukičić, Tvornica zdrave hrane

Ne propustite

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Zanimljivosti

Kraljica Hrvatske najstariji je i najprestižniji izbor ljepote. Ujedno je prvi i jedini izbor za kojeg se veže povijesna zanimljivost.

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Zanimljivosti

Dok hladni zimski mjeseci traže "utješne", toplije mirise s drvenim notama, proljeće nas mami s laganijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. 

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version