Beauty report

Prirodom protiv celulita

Prirodna kozmetika iz kućne radinosti odlično je oružje u borbi protiv celulita.
O celulitu smo već ispisali stranice i stranice teksta sa savjetima o pravilnoj prehrani, preparatima i vježbama koji bi vam trebali pomoći da se riješite te nemile pojave. No što kad ste isprobali sve industrijske preparate koji se nudi i oni nisu dali zadovoljavajuće rezultate?

Posjetili smo jednu od radionica prirodne kozmetike koje vodi novinarka, spisateljica i aromaterapeutkinja Mary Novosel. "Završila sam za aromaterapeuta, a inače sam se bavila novinarstvom, a napisala sam i nekoliko knjiga. Užasno me zanimala prirodna kozmetika, ali nigdje nisam mogla naći takve pripravke. Prvo sam počela izrađivati kozmetiku za sebe, pa za prijateljice te je na kraju došlo i do pokretanja ovih radionica.", priča Mary.



Radionica je obrađivala samostalnu izradu anticelulitnih preparata od prirodnih sastojaka. Svi recepti isprobani na radionici iskušani su u praksi i, prema tvrdnji voditeljice, dali su zadovoljavajuće rezultate.

Osim toga, prirodni pripravci su blagotvorni za vaše zdravlje jer je koža medij i sve što nanesemo na nju ulazi putem sitnih kapilara u naš krvotok i tijelo. Dokazana je povezanost kancerogenih stanja s dugotrajnim nanošenjem agresivne kozmetike, poput boja za kosu, bjelila za kožu ili sredstava za samotamnjenje na kožu.



Dokazano je također da je celulit usko povezan uz visoku razinu estrogena koji direktno utječe na slabije funkcioniranje vlakana kolagena koji povezuju stanice kože i tkiva. Kada kolagen izgubi elasticitet, stvaraju se rupe u koje prodire masno tkivo i stvorena je osnova taloženja celulita.

Neki od ljekovitih sastojaka koji pomažu pri obnovi kolagena, detoksikaciji i učvršćivanju kože su kofein koji pospješuje razgradnju masnih stanica, escein i saponin koji ubrzavaju cirkulaciju, mentol, minerali, vitamini i beta-karoten koji čiste kožu te pomlađuju tkivo.



Biljke koje su do sada pokazale svoju uspješnost na polju borbe protiv celulita su peršin, maslačak, čičak, zeleni čaj, đumbir, trešnjine peteljke i bosiljak. Čaj od trešnjinih peteljki posebno je zanimljiv jer vidljivo uklanja celulit, a sve što trebate napraviti je prokuhati 2 žlice suhih peteljki u 2 dcl vode i piti čaj nekoliko puta dnevno.

Uz ovaj, donosimo vam još nekoliko jednostavnih recepata za pripremu anticelulitnih preparata, a ukoliko vas zanima više o izradi prirodne kozmetike, radionice Mary Novosel održavaju se u pravilu svaka dva do tri tjedna. "Interes za jako velik, pogotovo za anticelulitne radionice sad prije ljeta. Uz to, imamo još i radionice prirodne kozmetike, a sad imamo u planu raditi i radionice kozmetike za trudnice i bebe.", otkrila je Mary.



Anticelulitni preparati

Hladni piling

Šalicu soli pomiješajte s baznim uljem (npr. maslinovim) ili vodom i usitnjenim biljkama protiv celulita, ali ne više od tri biljke. Po želji dodajte i anticelulitna eterična ulja poput ulja čempresa, ružmarina, kadulje, eukaliptusa, limuna… Ne miješajte više od 5 eteričnih ulja, a sve ostalo prepustite mašti i ukusu.

Topli gel

Za pripremu toplog gela bit će vam potrebno 15g agara, 10g đumbira u prahu, 15g preslice u prahu u 200ml vode. Sve sastojke pomiješajte i na vrlo slaboj vatri zagrijavajte uz konstantno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Nakon hlađenja vaš je gel spreman za upotrebu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Zanimljivosti

Fotografiranje proizvoda i reklamna fotografija je posebna grana fotografije jer obuhvaća puno toga na što moramo misliti.

Budi fit

Ne postoji pojava toliko benigna i česta, a opet toliko omražena kod pripadnica ženskog roda kao što je celulit.

Savjeti i preporuke

Prirodna kozmetika na tržištu vrlo je raznolika, a ponekad je vrlo teško procijeniti kvalitetu i samu prirodnost micelarnih čistača, tonika ili krema te kako...

Dobar posao

Na Obonjanu se održala šesta radionica Vino&Seks koje su Tanja i Lada osmislile kako bi svojim polaznicima pržile priliku da se opuste i razgovaraju...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version