Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Produžite život svojoj odjeći

7 savjeta pomoću kojih ćete očuvati tkanine i boje omiljenog rublja.

Sigurno u ormaru čuvate neku od najdražih haljina koju tako dugo imate, a jedna je od rijetkih koja vam još nije dosadila. Kako biste očuvali nju, ali i ostale komade drage odjeće, dajemo korisne savjete o načinima na koje biste se prema odjeći trebali odnositi kako bi ona što duže bila kao nova.

1. Pravilno slažite odjeću u ormar

Nemojte vješati odjeću koja bi trebala biti složena i obrnuto. Nema potrebe da vaš džemper visi jer se na taj način može samo rastegnuti. Većinu rublja slažite, osim onog napravljenog od finijih i nježnijih materijala. Na vješalice također stavljajte košulje, haljine i suknje.2. Presvucite se kada dođete doma

Koliko god vam nova majica dobro stajala, kada stignete doma, presvucite se. Ovo je jedna od stvari koje su nas učili još odmalena, i to s razlogom. Dovoljno je malo nepažnje da prolijete sok ili kavu i tako uništite novu odjeću. Ovo pravilo se pogotovo odnosi na vrijeme obavljanja kućanskih poslova u kojem morate nositi starije komade iz vašeg ormara koji su za to predodređeni.

3. Ne perite odjeću toliko često


Donje rublje je jedina vrsta kojoj je potrebno pranje nakon jednog nošenja. I za to je njihov sastav pripremljen. No, ostali odjevni predmeti ne podnose učestalo pranje jer se tako brže uništavaju vlakna.

4. Hladna voda umjesto tople


Perite odjeću u hladnoj vodi. Osim što će vas iznenaditi manji računi struje ili plina, vaše tkanine će se snažnije držati na okupu u vodi koja nije topla. Iako danas postoje sredstva za pranje robe prilagođena nižim temperaturama, pomoći će vam i ona obična. U svakom slučaju odvajajte šareno rublje od jednobojnog.5. Učvrstite porube

Ovim načinom čak ćete i jeftinijoj odjeći produžiti život. Za to ne morate biti talentirana krojačica, već je potrebno samo malo prakse. Stoga, iglu i konac u ruke i porubite pola centimetra hlača, suknji ili majica kako bi spriječili ispadanje končića što daje poticaj daljnjem uništavanju tkanina.

6. Čuvajte odjeću u plastičnim vrećama


Izvansezonsku odjeću nemojte samo složiti u ormar, već ju prije toga osigurajte plastičnim omotima od moljaca i sličnih insekata. Kako bi i tamo ostala svježa i mirisna, ubacite omiljeni miris u obliku vrećice.

7. Pročitajte etiketu prije nego što ju uklonite

Sastav tkanine i način njegovanja s unutarnje strane rublja nije samo ispunjenje nekih trgovačkih normi. Etiketa postoji upravo kako bi vas proizvođač uputio na pravilno postupanje s tkaninom, bilo što se tiče načina pranja, sušenja ili očuvanja. Stoga sljedeći put prije nego što etiketu srežete jer vas škaklja, dobro pročitajte i zapišite upute.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Moj dom

Ako slučajno imate podrum s niskim temperaturama, jabuke tamo mogu stajati do 10 mjeseci.

Zanimljivosti

Poslovni bonton, odnosno bonton u poslovnim odnosima, može se definirati kao skup opće prihvaćenih pravila ponašanja koja se temelje na društvenim normama i važan...

Savjeti i preporuke

6 prirodnih naputaka uz koje će vam kosa najbrže rasti.

Fashion report

Dolaskom ljeta i vrućina, biramo laganije materijale i odjeću koja dopušta koži da diše. Savjetujemo da svakako nosite što svjetlije boje i lagane materijale.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.