Beauty report

Proljetno čišćenje kože

Pripremite kožu za tople i sunčane dane.
Nakon duge zime i izlaganja hladnom vjetru i vrlo niskim temperaturama, kao i toplom suhom zraku u zagrijanima prostorijama, koža izgleda umorno i beživotno. Ususret proljeću, kožu je potrebno pripremiti za sunčane i toplije dane.

Hidratacija

Vlaga je potrebna koži tijekom proljeća jednako kao i tijekom zime, ali promjenom godišnjeg doba preporučuje se promijeniti hidratantnu kremu. Bogata hidratacija štiti kožu zimi, a u toplijim mjesecima može izazvati upale i učiniti je masnom, stoga je preporučljivo odabrati laganiju teksturu. Ukoliko ne želite promijeniti hidratantnu kremu, ponekad je pomiješajte s ružinom vodicom prije nego što je nanesete na lice. Na suhu i ispucalu kožu tijela, kao što su pete, laktovi i koljena, nanesite vazelin.

Piling

Kako biste odstranili odumrle stanice kože, piling je tretman koji si možete priuštiti i kod kuće. Nakon pilinga, na kožu nanesite blagi losion kako biste hidratizirali kožu i izbjegli iritacije.



Mnoge žene zimi manje brinu o koži nakon depilacije, stoga je na proljeće dobro napraviti piling cijelog tijela, i to prije odstranjivanja dlačica. Piling je odličan i kao priprema za nanošenje sredstava za samotamnjenje. Pripazite da od pilinga do depilacije prođe barem 24 do 48 sati.

Tretman za lice

Hidratantne maske za lice i duboki tretmani čišćenja osvježavaju kožu nakon zime. Kod kuće napravite prirodnu masku za lice od papaje, jogurta i meda. U mikseru izmiješajte pola šalice narezanih kockica papaje, jednu žličicu jogurta i jednu žličicu meda. Smjesu nanesite na lice i ostavite da djeluje osam do deset minuta, a zatim operite hladnom vodom. Nanesite blagu hidratantnu kremu na još vlažnu kožu.



Zaštitni faktor

Tijekom cijele godine koži je potrebna zaštita od sunca, a dolaskom toplijih i sunčanijih dana kada se nosi manje odjeće i više vremena provodi vani, preporučuje se korištenje krema s visokim faktorom.

Masaža lica

Lice možete pripremiti za proljeće i redovitom masažom. Masirajte lice nekoliko minuta dnevno kako biste uklonili umor i podbuhlost. Prstima čvrsto masirajte kožu kružnim pokretima, a krenite od brade prema čelu.

Eliminacija toksina

Nakon zime i teške hrane dolazi proljeće koje je idealno doba za uživanje u jeftinom sezonskom voću i povrću. Organska prehrana je skuplja, ali isplati se uvesti te namirnice u svoj jelovnik jer na taj način unosite manje toksina i pesticida u svoj organizam.



Prehrana

Ljepota dolazi iznutra, a zdravlje se najprije očituje na našoj koži. Zdrava i uravnotežena prehrana u proljeće uključuje namirnice poput sezonskog voća i povrća, puno vode i omega-3 masne kiseline koje se nalaze u ribi (losos i sardine). Kupus i kelj sadrže vitamin C koji je odličan za stvaranje kolagena, a ovo zeleno povrće pročišćava i vraća vitalnost. Morska trava i japanska miso juha bogate su enzimima koji blagotvorno djeluju na kožu.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version