Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Propast i uspon – trijumfalna završnica fantasy trilogije Sjena i kost!

Ako je roman Sjena i kost bila magična priča o odrastanju, Opsada i oluja politički triler, onda je Propast i uspon prava epska potraga!

Nakon što se prva sezona TV serije Sjena i kost (Shadow and Bone) pokazala jednim od Netflixovih najjačih aduta u 2021., nedavno je i službeno potvrđeno kako je započelo snimanje druge sezone ovog fantastičnog serijala. U isto vrijeme, nakladnička kuća Znanje objavila je Propast i uspon (Ruin and Rising), autorice Leigh Bardugo, ujedno treći i posljednji nastavak planetarno popularne književne trilogije koja je poslužila kao predložak za TV seriju.

Propast i uspon

U epskoj završnici, prijestolnica je pala i Mračnjak vlada Ravkom sa svog sjenovitog prijestolja. Sudbina naroda sada ovisi o jednoj slomljenoj Suncozovki i razorenim ostacima nekoć velike magične vojske.

Duboko u drevnoj mreži tunela i špilja, oslabljena Alina mora se prikloniti sumnjivoj zaštiti Apparata i fanatika koji je štuju kao Sveticu. Ipak, ona ima drugačije planove, želi krenuti u potragu za teško dohvatljivom plamenom pticom, u nadi da je odmetnuti princ još uvijek živ.

Alina će morati sklopiti nova savezništva dok ona i Mal grozničavo traže posljednji Morozovljev pojačivač. No kada počinje otkrivati Mračnjakovu prošlost, otkriva i tajne koje će zauvijek promijeniti sponu koja ih veže, kao i moć kojom ona vlada. Plamena je ptica jedino što stoji između Ravke i uništenja, a domogne li je se, Alina bi mogla izgubiti upravo onu budućnost za koju se bori.

Kirkus Reviews trilogiju Sjena i kost opisao je na sljedeći način: „Ako je roman Sjena i kost bila magična priča o odrastanju, Opsada i oluja politički triler, onda je Propast i uspon prava epska potraga!

Fantastična Leigh Bardugo

U sjajnom prijevodu Ire Watche Biličić, Znanje je dosad objavilo nekoliko romana smještenih u Grishaverse. Uz duologiju Šest vrana i Izopačeno kraljevstvo, objavljeni su i Sjena i kosti, i Opsada i oluja, a Propast i usponfinalni je dio trilogije o Suncozovki Alini Starkov i može se pronaći u svim bolje opremljenim knjižarama i na webshopu znanje.hr po cijeni od 119 kn.

Leigh Bardugo autorica je fantastičnih romana iz serijala Grishaverse. Uz više od tri milijuna prodanih primjeraka, Grishaverse obuhvaća trilogiju Sjena i kost, duologije Šest vrana i Kralj ožiljaka, te romane Jezik Trnja, i Životi Svetaca.

Netflix je otkupio filmska prava za trilogiju Sjena i kost, te duologiju Šest vrana i prema njima je snimljena originalna serija. Leigh je rođena u Jeruzalemu, odrasla u južnoj Kaliforniji i studirala na Sveučilištu Yale gdje je pronašla inspiraciju za svoj roman Deveta kuća koji je proglašen najboljim fantasy romanom prema odabiru Goodreadsa 2019. godine.

Ne propustite

She Book Club

Glave prepune neukroćenih uvojaka i nekonvencionalnih ideja, lady Imogen Loveless u društvu slovi kao pomalo čudna, ali bezopasna.

Duh i tijelo

Bill Gates, Jack Ma i Elon Musk samo su neki od biznismena koji primjenjuju 'pravilo pet sati'.

She Book Club

"Mjesečev kamen" osvojio je najprestižnije islandske književne nagrade i preveden je na 19 jezika.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.